Canan Karatay patates kızartması tüketenleri uyardı! Bu iki grubun asla tüketmemesi gerekiyor

Canan Karatay, patates kızartması tüketenlerle ilgili çarpıcı uyarılarda bulundu. Ünlü hekim yaptığı açıklamalarda, ''Çocuklar ellerinde kızartmayla doğmadı. Onları siz alıştırdınız.'' ifadesini kullandı. İşte Canan Karatay'ın patates kızartmasıyla ilgili açıklamaları…

Canan Karatay patates tüketimi ile ilgili önemli uyarılarda bulundu. Ünlü hekim yaptığı açıklamalarda, çocukların patates kızartmasına alıştırılmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca ketçabın da bağımlılık etkisi oluşturduğuna değindi.

PATATES KIZARTMASINA ALIŞTIRMAYIN

Canan Karatay yaptığı açıklamalarda, ''Çocuklar patatesi sevmiyorlar, ketçaptaki bağımlılık maddesini seviyorlar fakat farkında değiller. Eğer patates lezzetliyse üzerine neden ketçap döküyorlar?'' dedi. Ünlü hekim açıklamalarının devamında patatesin sadece kızartma şeklinde yenildiğinde tehlike arz ettiğini vurguladı.

Canan Karatay sağlıklı beslenme için haşlanma patates salatası tüketmeyi tavsiye etti. Bu sayede patates tüketmeyi sevenler hem patates yemiş olacaklar hem de sağlıklı kalacaklar.

Canan Karatay konuşmasının devamında iki maddeye özellikle dikkat çekti. Patatesin içinde bulunan nişasta ve gluten. Bu maddelerden dolayı Canan Karatay, şeker hastalarının ve gluten hassasiyeti olan kişilerin özellikle bu besini tüketmemesi gerektiğini vurguladı.