Canan Karatay önerdi: Zindelik veren kahvaltı tarifi! Her sabah bir avuç tüketin…

Canan Karatay sağlıklı yaşamla ilgili önerileri ile pek çok insanın ilgisini çekebiliyor. Ayrıca ünlü doktor, kahvaltının önemini üstüne basa basa aktarıyor. Öte yandan Canan Karatay kahvaltıda tüketilmesi gereken besinleri de paylaştı. İşte detaylar…

Canan Karatay, kahvaltısında yumurtanın vazgeçilmez olduğunu aktararak üstüne basa basa; börek, tatlı ve şekerlemelerden uzak durulması gerektiğini vurguladı. Öte yandan Canan Karatay, kahvaltı tarifi önerisinde de bulundu.

CANAN KARATAY'DAN KAHVALTI TARİFİ

Canan Karatay tavsiye ettiği kahvaltı tarifi ile birçok insanın ilgisini çekebiliyor. Nitekim ünlü doktor, kendi kahvaltısında yumurtanın yer aldığını belirterek, protein bakımından zengin olduğunu vurguluyor.

İşte Canan Karatay'dan kahvaltı tarifi;

Tercihe bağlı 1 adet haşlanmış yumurta, menemen ya da 2 yumurtalı omlet.

8-10 adet zeytin (üstüne zeytinyağı ve kekik)

1-2 dilim beyaz peynir.

1 fincan ceviz içi ya da fındık.

FAYDALARI

Canan Karatay'ın tavsiye ettiği kahvaltı tarifindeki besinler birçok farklı yarar sağlayabiliyor. Nitekim kas ve beyin gelişimine faydalı olabiliyor. Öte yandan Canan Karatay'ın önerdiği besinlerin yararlarından bazıları şu şekilde;

Zeytin, sindirim sisteminin daha iyi çalışmasında yararlı olabiliyor.

Haşlanmış yumurta, protein bakımından zengin olarak ön plana çıkabiliyor.

Canan Karatay'ın tavsiye ettiği ceviz, enerji vermeye yararlı olabiliyor. Bu sayede zindelik de sağlayabiliyor. Öte yandan beyin hücrelerinin yenilenmesinde faydalı olabiliyor. Ayrıca omega-3 yağ asitleri ile bağışıklığın kuvvetlenmesinde yararlı olabiliyor.

Ek olarak cevizin her sabah tüketilmesi bazı uzmanlar tarafından önerilebiliyor. Ancak dozunda tüketilmesi de gerekiyor.

Sabahları cevizli su tüketenler dikkat! Eğer aç karnına bir bardak içilirse...