Canan Karatay önerdi: Zindelik sağlıyor! Her sabah 1 avuç tüketin...

Canan Karatay sağlıklı beslenmeyle ilgili önerileri ile Türkiye'deki pek çok insanın dikkatini çekiyor. Ayrıca ünlü doktor kahvaltının önemli olduğunu belirtiliyor. Zira sağlıklı bir kahvaltı, zindelik için de önemli görülüyor. Öte yandan Canan Karatay'da zindelik sağlayabilen bir kahvaltı tarifi paylaşmıştı. Detaylar haberimizde…

Kahvaltının önemli olduğu, Canan Karatay ve bazı uzmanlar tarafından açıklanıyor. Bu nedenle zindelik sağlayan kahvaltı tarifleri birçok insan tarafından merak ediliyor. Öte yandan kahvaltısında yumurtanın önemli olduğuna değinen Canan Karatay; tatlı, börek ve şekerlemelerden uzak durulması gerektiğini belirtmişti. Bunun yanı sıra bir kahvaltı tarifi önerisinde de bulunmuştu.

CANAN KARATAY'DAN KAHLVATI ÖNERİSİ

Canan Karatay sağlıklı yaşamla ilgili önerileri ile birçok vatandaşın ilgisini çekiyor. Ayrıca ünlü doktor bir kahvaltı önerisinde de bulunmuştu. Nitekim Canan Karatay, kendi kahvaltısında yumurtanın yer aldığını belirterek protein açısından zengin olduğunu vurgulamıştı.

İşte Canan Karatay'ın kahvaltı önerisi;

Tercihe bağlı 1 adet haşlanmış yumurta, 2 yumurtalı omlet ya da menemen.

1-2 dilim beyaz peynir.

8-10 adet zeytin (zeytinyağı ve kekik ilaveli).

1 fincan fındık ya da ceviz içi.

FAYDALARI

Canan Karatay'ın kahvaltı için önerdiği besinler, birbirinden farklı faydalar sağlayabiliyor. Ayrıca söz konusu faydalarından bazıları aşağıda bulunuyor.

Haşlanmış yumurta, protein bakımından zengin.

Zeytin, sindirim sisteminin daha iyi çalışmasında yardımcı olabiliyor.

Ceviz, enerji ihtiyacını karşılamada faydalı olabiliyor. Bu sayede zindelik sağlayabiliyor. Öte yandan beyin hücrelerinin yenilenmesinde yardımcı olabiliyor. Ek olarak bağışıklığın güçlenmesinde faydalı olabiliyor. Bunun yanı sıra her sabah 1 avuç ceviz tüketilmesi bazı uzmanlar tarafından öneriliyor. Ancak dozunda tüketilmesi de tavsiye ediliyor.

Not: Canan Karatay'ın da önerdiği yukarıdaki besinleri, alerji etkisi oluşabilecek veya farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme ihtimali bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tüketmeleri gerekir.