Canan Karatay önerdi! Yaz aylarında bunları tüketin

Canan Karatay yaz aylarında tüketilmesi gerekenler yiyecekler hakkında önerilerde bulundu. Ünlü doktor, sabah kahvaltısında; keçi peyniri, zeytin ve zeytinyağı tavsiye ederken, hafif yiyeceklere de değindi. İşte Canan Karatay'ın önerileri ile ilgili detaylar…

Canan Karatay, eve ısmarlanan donmuş yiyeceklerin çok tehlikeli olabildiğini belirtti. Hatta dışarıdan ısmarlanan donmuş yiyeceklerin zehirlenmeye sebep olabileceğini açıkladı. Öte yandan ünlü doktor, sabah kahvaltısı ve hafif yiyecekler ile ilgili bazı tavsiyelerde bulundu.

CANAN KARATAY ÖNERDİ: YAZ AYLARINDA BUNLARI TÜKETİN

Canan Karatay sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda; sabahları güzel bir keçi peyniri yenilebileceğini aktardı. Ayrıca bol zeytinyağı ve zeytinle beraber tüketilebileceğini belirtti. Bunun yanı sıra tarladan domates, üstüne kristal kaya tuzu eklenerek tüketilebileceğini belirtti. Ayrıca köy yumurtasının da önemli olduğunu aktardı.

HAFİF YİYECEKLER TÜKETİLMELİ

Canan Karatay, yaz aylarında hafif yiyeceklerin tercih edilmesini önerdi. Bu noktada akşamları soğuk yoğurt çorbası tüketilebileceğini belirtti. Ayrıca buğday, buz, nane ve zeytinyağı eklenebileceğini aktardı.

Evde yapılan salatalara değinen Canan Karatay, salatalarda kullanılan malzemelerin doğal olması gerektiğini belirtti. Bu noktada pestisit, herbisit ve böcek ilacı sıkılmamış sebzelerin bulunması gerektiğini aktardı.

SEMİZOTU ÖNEMLİ

Canan Karatay, Elazığ'da ebegümeci olarak da belirtilen semizotunun çok önemli olduğunu belirtti. Ayrıca semizotunun salata olarak tüketilebileceğini aktardı. Bunun yanı sıra ev yoğurdu ve bol kristal kaya tuzu, bol zeytinyağı veya biraz nane ile de hazırlanabileceğini belirtti. Ancak semizotunun doğal olması gerektiğini açıkladı.

Yaz aylarında çorbaların çok önemli olduğunu aktaran Canan Karatay, ayran çorbasını tavsiye etti. Ayrıca yoğurttan, sirkeden ve turşu suyundan uzak durulmaması gerektiğini açıkladı.

Not: Canan Karatay'ın önerdiği yukarıdaki besinleri, alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tüketmeleri gerekir.