Canan Karatay önerdi: Tok tutan kahvaltılık! Tüketmeyen pişman oluyor

Canan Karatay, sağlıklı yaşam ile ilgili önerileriyle Türkiye'deki birçok vatandaşın dikkatini çekiyor. Ayrıca ünlü doktorun önerdiği kahvaltılık tariflerini tüketmeyenler adeta pişman olabiliyor. Nitekim Canan Karatay tok tutan bir kahvaltılık tarifi de paylaştı. Detaylar haberimizde…

Tok tutan kahvaltılık tarifler, hem Türkiye hem de diğer ülkelerde pek çok insanın dikkatini çekiyor. Ayrıca bu konu hakkında Canan Karatay da tok tutmaya yardımcı olabilen bir kahvaltılık tarifi paylaşmıştı. Ayrıca Canan Karatay'ın önerdiği kahvaltılık birkaç malzeme ile kolayca hazırlanabiliyor. Bu sebeple tüketmeyenler adeta pişman olabiliyor.

CANAN KARATAY'IN KAHVALTILIK ÖNERİSİ

Canan Karatay, kahvaltılık tarif önerileri ile Türkiye'deki birçok insanın dikkatini çekiyor. Ayrıca Canan Karatay tok kalmaya fayda sağlayabilen akıtma tarifini de paylaştı.

Akıtma tarifi pratik bir şekilde hazırlanabiliyor. Bu nedenle pek çok insan tarafından tercih ediliyor. İşte Canan Karatay'ın önerdiği kahvaltılık tarif için gerekli malzemeler;

1/4 çay kaşığı karbonat.

1/3 su bardağı un.

Tereyağı.

Ortalama 1 su bardağı ekşimik suyu (süt veya su olabilir)

Kristal kaya tuzu.

AKITMA TARİFİ

Canan Karatay'ın paylaştığı akıtma tarifi, yukarıdaki malzemeler ile kolayca hazırlanabiliyor. İşte akıtma tarifinin hazırlanışı;

Küçük bir kaseye; un, karbonat ve tuz yerleştirilir.

Üzerine una yavaşça ekşimik suyu yedirerek ilave edilir (birden koyulduğunda fazla sulu olabilir).

Ardından karıştırılarak boza kıvamında bir sıvı hamur elde edilir.

Sonra yayvan bir tava kısık ateşte ısıtılır.

Devamında içine 1 çay kaşığı kadar tereyağı koyularak üzerine 2-3 yemek kaşığı kadar akıtma hamuru eklenir.

Ardından tahta kaşığın ters tarafı ile krep gibi yaydırılır.

Alt kısmı kızarınca tersyüz yapılarak üst tarafı da aynı şekilde pişirilir.

Devamında sıcak şekilde servis edilebilir.

Dikkat: Tercihe bağlı olarak akıtmanın yanında avuç içi kadar beyaz peynir veya ekşimik servis edilebilir.