Canan Karatay önerdi: Sabah içen bayram ediyor! Bir bardak tüketilirse…

Limonlu su ve cevizli su, Türkiye'deki birçok insan tarafından tüketiliyor. Çünkü söz konusu içeceklerin sağlık açısından birçok farklı fayda sağladığı düşünülüyor. Öte yandan hem cevizli su hem de limonlu su hakkında Canan Karatay da bazı açıklamalarda bulundu. İşte Canan Karatay'ın açıklamaları ile ilgili detaylar…

Limon; salatalara, tatlılara ve içeceklere ilave ediliyor. Ceviz ise birçok farklı yemeğe ekleniyor. Öte yandan ceviz ve limon suya katılarak da pek çok insan tarafından tüketiliyor. Çünkü hem cevizli su hem de limonlu suyun sağlık açısından bazı faydalar sağladığı düşünülüyor. Peki, limonlu su ve cevizli su sağlık açısından ne tür faydalar sağlıyor?

Canan Karatay, cevizli su ve limonlu su hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Ayrıca ünlü doktorun açıklamaları, limonlu su ve cevizli suyu sabah içen adeta bayram ediyor bile dedirtebiliyor. Peki, Canan Karatay'ın açıklamaları neler?

CANAN KARATAY'DAN CEVİZLİ SU VE LİMONLU SU ÖNERİSİ

Canan Karatay, 4 adet cevizin kırıldıktan sonra iç yaprakları ve kabuklarıyla bir kase suda bekletilmesini tavsiye etmişti. Zira suyun içinde 1 gün bekletilen cevizler, yağ salınımını gerçekleştirerek omega-3 yağ asitleri ve E vitaminini suda depolayabiliyor.

Elde edilen cevizli su, sabahları aç karnına bir bardak tüketildiğinde gün içi ihtiyaç duyulan vitaminlerin tek seferde karşılanmasında yardımcı olabiliyor.

Canan Karatay, limonlu suyun sindirimi kolaylaştırdığını belirtmişti. Ayrıca bağırsakların aktif çalışmasında yardımcı olduğunu aktarmıştı. Öte yandan limonlu su düzenli olarak içildiğinde, yağ yakma sürecine faydalı olabiliyor. Ek olarak Canan Karatay'ın da önerdiği limonlu su, metabolizmanın hızlanmasında faydalı olabiliyor. Bu nedenle kilo verme sürecinde de faydalı olabiliyor.

Bunun yanı sıra limonlu su, sabahları aç karnına bir bardak tüketildiğinde, kilo vermek için biriken ödemin idrar yolu ile atılmasında yardımcı olabiliyor.

Not: Canan Karatay'ın da bazı açıklamalarda bulunduğu cevizli su ve limonlu su, sağlık açısından çeşitli faydalar sağlayabiliyor. Ancak cevizli suyu ve diğer içeceği, alerji etkisi oluşabilecek ve farklı bir sağlık rahatsızlığı geçirme riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tüketmeleri gerekir.

Sabahları Türk kahvesini böyle tüketin! Metabolizmayı uçuruyor