Canan Karatay önerdi: O baharat ete çok yakışacak! Daha lezzetli ve proteinli oluyor

Canan Karatay sağlıklı yaşam ve beslenme ile ilgili birçok farklı tavsiyede bulunuyor. Nitekim ünlü doktor et pişirme ile ilgili de bazı önerilerde bulundu. Ayrıca bir baharatın çok yakışacağına değindi. İşte Canan Karatay'dan et pişirme tavsiyeleri…

Canan Karatay sağlıklı yaşam ve beslenme ile ilgili önerileriyle Türkiye'deki birçok vatandaşın dikkatini çekiyor. Nitekim ünlü hekim et pişirme ile ilgili de bazı tavsiyelerde bulundu. Ayrıca Canan Karatay, bir baharatın ete çok yakışacağını belirtti.

CANAN KARATAY'DAN ET PİŞİRME ÖNERİLERİ

Et pişirme ile ilgili önerilerde bulunan Canan Karatay, gündemde adeta yankı uyandırdı. Zira Canan Karatay, tavsiyeleri ile etin daha lezzetli ve daha proteinli olabildiğini aktardı. Öte yandan ete çok yakışan bir baharat tavsiyesinde bulundu. İşte Canan Karatay'ın et pişirme ile ilgili önerilerinden bazıları şu şekilde;

Izgarada et pişirilecekse, önce harlı ardından ağır ateşte pişirilmeli. Bu sayede kabuk yapan etin kıymetli suyu dışarıya çıkmaz.

Izgara yapılacaksa, hafif ateşte yapılmalı. Etler buzdolabından çıkarılınca biraz bekletilmeli. Ardından tuzu ızgara yapılınca ilave edilmeli.

Et pişirmede protein oranını artırmak için pişirme esnasında çeşitli sebzeler (havuç, soğan, kereviz ve sarımsak gibi) eklenebilir. Haşlama işleminin ardından sebzeler et ile birlikte servis edilebilir. Bunun yanı sıra ezilerek et suyuna ilave edilebilir veya çorbalara eklenebilir.

Et pişirme işlemi fırında yapılıyorsa ve sebze ilave edilerek gerçekleşiyorsa, vitamin kaybı olmaz. Ayrıca yumuşak bir kıvamda olur.

Kebap ve yahnilerde et, önce biraz yağ ilavesiyle su koymadan bıraktığı suyu çekene kadar kısık ateşte pişirilir. Fakat fazla esmerleşmesine izin verilmez. Et tek başına pişiriliyorsa çok az miktarda sıcak su eklenir. Öte yandan bu şekilde et pişirme işlemi gerçekleşiyorsa, tuz kesinlikle baştan ilave edilmez. Zira ilave edilen tuz, etin sertleşmesine sebep olabilir.

Tencere kebaplarında tarçın veya karanfil tercih edilebilir. Öte yandan Canan Karatay kuşbaşı ete karabiberin her türlü yakışacağını belirtti.