Garipsenen birçok içecek bir anda popüler olabiliyor. Bunlardan biri de Canan Karatay'ın önerdiği tereyağlı kahve. Oysa Prof. Dr. Canan Karatay'ın önerdiği tereyağlı kahveyi kimse ciddiye almamıştı. "Kahveye tereyağı koymak her derde deva" diyen Karatay'a herkes tepki göstermişti. Tepki gösterilen Karatay'ın bu karışımı, zaman geçtikçe değere bindi. Şimdi tüm sosyete camiası bardak bardak tereyağlı kahve tüketiyor. Peki, bu tereyağlı kahve nedir? Detayları sizler için derledik...
Sabah'ta yer alan habere göre, yapılan son araştırmalar tereyağının kalp-damar hastalıkları, felç ve Tip 2 diyabet riskini azalttığını gösterince tereyağlı kahve moda oldu. "Kahveye tereyağı koymak her derde deva" diyen Karatay, bu şekilde yağ yakımının da hızlanacağını belirtmişti.
TEREYAĞLI KAHVE MALZEMELERİ
1 kahve fincan su
1 tatlı kaşığı kahve
1 çay kaşığı tuzsuz tereyağı
İsteğe göre bal
TEREYAĞLI KAHVE TARİFİ
İlk olarak bir fincan su, 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi ve 1 çay kaşığı tereyağı cezvenin içine konulur ve kısık ateşte kaynatılır.
Bu esnada karışım karıştırılmalı ve tereyağının iyice erimesi sağlanmalıdır.
Pişerken karıştırıldığında Türk kahvesi her zaman biraz daha köpüklü oluyor.
Kahvenin içine koyulan suyun soğuk olması gerekiyor. Aksi takdirde hem tadı hem de görüntüsü istenilen şekilde olmayacaktır.
Eğer şekerli kahve seviliyorsa içine az miktarda şeker de atılabilir Kahve köpürüp kabarmaya başladığında ocaktan alınıp fincana dökülür ve su ile birlikte servis edilir.