KADİR TEKİN
Çaya, çorbaya ve diğer yemeklere genelde limon kullanırız ve pek çok kişi limonu kabuğuyla tüketir. Fakat bu aslında riskli. Canan Karatay, limonun mideye ve bağırsaklara iyi geldiğini belirtiyor.
CANAN KARATAY: LİMON KABUĞU NEDEN RİSKLİ?
Kendi YouTube kanalında konuşan Canan Karatay, limonlu suyu kristal kaya tuzuyla içmeyi önerirken limonu kabuğuyla tüketenleri de uyardı.
Limonun kabuğunun içindeki o beyaz kısmının çok önemli olduğunu söyleyen Canan Karatay, limon kabuğuyla ilgili şunları söyledi:
"Onu yiyebiliriz. Kabuk üzerinde mumya varsa çok tehlikeli. Onun için sıcak çaya kabuğuyla koymamamız gerekir. Yemeklere kabuğuyla koymamamız lazım. Tuzlu suyla çocukları alıştırmamız çok önemli. Limon mide ve bağırsak florasını düzeltiyor. Yaşlılık lekelerini düzeltiyor."
Karatay, limonun etkisini şu şekilde vurguladı:
"Limon vücuda girince alkali etkisi yapar. Asit alkali dengesini ayarlar. Çok yüksek C vitamini içeriği vardır. O da biliyorsunuz C vitamini yüksek antioksidanlardan biridir."
LİMONUN VE LİMONLU SUYUN FAYDALARI
Canan Karatay'ın limonlu suyla ilgili açıklamaları şu şekilde:
"Sabah kalktığımızda su içeriz. Suya yarım limon sıkarak ve biraz da kristal kaya tuzu koyarak çok güzel bir içecek yapabiliriz.
Limonata çok önemlidir. Asırlardan beri Osmanlı'da da vardı. Ama limonata şekersiz olacak. Limonataya toz şeker katmayacağız.
Limonlu su ferahlatır. Türk filmlerinde biliyorsunuz hemen limon koklatılır. Çünkü içinde önemli antioksidan vardır. Asitli denmesi şehir efsanesidir. Vücuda girdiği zaman alkali olur. Kabuğu da önemlidir. Kabuğunda bulunan peksin çok önemlidir.
Yalnız doğal olmalı. Üzerine sürülen o parlak maddelerden olmamalıdır. Çaya atabiliriz ama kabukla değil."