Canan Karatay kelle paçayı sabah akşam için diyor! İşte kelle paça tarifi ve faydası

Yüksek jelatin içeriği sayesinde tok tutan, kolajen deposu olan ve vücut direncini artıran kelle paça çorbası tarifi merak ediliyor. Canan Karatay'ın da sabah akşam için dediği kelle paça çorbası tarifini denemek kolay değil. Ancak faydalarını okuyunca denemeye karar verebilirsiniz. İşte kemiklerin ilacı olan kelle paçanın faydaları ve tarifi…

Gribin, soğuk algınlığının başladığı bugünlerde vücuda şifa olabilecek en önemli çorba kelle paça çorbası. Bu yüzden herkes tarafından kelle paça çorbası tarifi araştırılıyor.

Canan Karatay'ın sabah akşam için dediği kelle paça çorbasının faydaları saymakla bitmiyor. Ama ondan önce kelle paça çorbasının yapılışını sizler için hazırladık.

KELLE PAÇA ÇORBASININ PÜF NOKTASI

Kelle paça çorbası yapılacaksa kullanılan ürünlerin önceden titizlikle yıkanması gerekiyor. Daha sonra dinlendirmeleri gerekiyor ve kanının tamamen süzülmesi gerekiyor ki koku olmasın.

KELLE PAÇA ÇORBASI TARİFİ

Soğuk havalar gelince kelle paça çorbası tarifi araştırılmaya başlanıyor. Çünkü bu çorba kemiklerden tırnaklara kadar fayda sağlıyor. Ayrıca tek sebebi faydası da değil. Birçok kişi lezzetinden dolayı da tüketiyor.

MALZEMELER

2 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı tepeleme un.

1 kilo kelle eti (düdüklüde haşlanıp ayıklanmış)

4 yemek kaşığı yoğurt

2 diş sarımsak

Yarım limon suyu

1 yemek kaşığı tereyağı.

1,5 ya da 2 litre su (yoğun bir tadı olsun isteniyorsa haşlama suyundan da eklenebilir).

KELLE PAÇA ÇORBASI TARİFİ

Un tereyağında kavrulur.

Çırpma teli yardımı ile su azar azar ilave edilir ve kaynatmaya bırakılır.

Bir kasenin içinde yumurta sarısı, limon suyu ve yoğurt çırpılır.

Kaynayan sudan bir kepçe ilave edilir ve tencereye azar azar çırpılarak dökülür.

Haşlanıp ayıklanmış kelle eti ve ezilmiş sarımsak da ilave edilir, bir iki taşım kaynatılır.

Devamında tuz eklenir.

Ardından hazırlanan kelle paça çorbası tarifi afiyetle tüketilebilir.

KELLE PAÇA ÇORBASININ FAYDALARI

Kolajen deposudur

Kemikleri güçlendirir, kaslara faydalıdır, kemik ağrılarını giderir

Kanser hastalığına karşı vücut direncini artırır

Antioksidandır

Bağışıklığı güçlendirir. Hastalıklara karşı vücut direncini artırır

Kelle paça çorbası, mide dostu bir özelliğe sahiptir. İçeriğinde bulunan jelatin, mide duvarını kaplayarak sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olabilir.

Yüksek jelatin içeriği sayesinde kelle paça çorbası, tokluk hissi sağlayarak gereksiz atıştırmalıkların önüne geçebilir.

Yağ oranı ve kalorisi oldukça yüksek bir besindir. Kolesterol bakımından da yüksek besin değeri olan paça çorbası özellikle çocuklara gelişim dönemlerinde içirilmesi tavsiye edilir.

Kırık ve çıkıklarda tedavi edicidir

Omega-3 bakımında da zengin bir besindir. Bu yüzden beyin fonksiyonlarını da olumlu yönde etkiler.

CANAN KARATAY'DAN KELLE PAÇANIN FAYDALARI

Karatay kelle paça için şunları söylüyor:

"O kadar süperdir ki bizim gibi bütün yaşlıların ağrılarını giderir. Diz ağrısı, kalça ağrısı, bel ağrısı. Kışın hastalıkları önler. Koronavirüs ve diğer, bütün virüsler aynıdır zaten. Farklı bir virüs değil. Mangalda kül bırakmıyorlar ama vücudumuzun bağışıklık sistemi güçlü olduğu zaman hiçbir virüs hastalandırmaz sizi. Onun için sabah akşam kelle paçayı yemeyi ihmal etmeyiniz."