Canan Karatay ısrarla tavsiye etti! Ete en yakın olan baklagil! Hem lif hem protein

Sağlıklı karbonhidratların ve proteinlerin öneminden sık sık bahseden Prof. Dr. Canan Karatay, protein bakımından ete en yakın olan baklagili açıkladı. Kuru baklagillerin hem protein hem de lif açısından zengin olduğunu söyleyen Canan Karatay, ekmek yerine de buğdayı tüketmeyi önerdi. İşte detaylar…

Merve Kantarcı Çulha

Etin en faydalı besinlerin başında geldiğini sık sık dile getiren Canan Karatay, protein bakımından ete en yakın baklagilin mercimek olduğunu belirtiyor.

CANAN KARATAY: EKMEK YERİNE BUĞDAYI TÜKETİN

Lif ve protein bakımından mercimek gibi baklagillerin değerli olduğunu vurgulayan Karatay, sağlıklı karbonhidratları ve baklagilleri şöyle sıralıyor:

"Fasulye, mercimek, barbunya, börülce, tahıllar, buğday ve bulgur..."

Karatay Mutfağı kitabında ekmek yerine buğdayın salata, çorba, pilav veya keşkek gibi ürünlerde tüketilebileceğini belirten Canan Karatay, özellikle kuru bakliyatların ıslatılmadan önce yıkanmasını tavsiye ediyor.

Canan Karatay ısrarla tavsiye etti! Balığı böyle pişirin, kokusunu limonla alın