Canan Karatay kahvenin en önemli faydasını açıkladı! Her sabah mutlaka için

Sabah içecekleri kişiden kişiye değişir. Kimisi kahvaltıda çay içer kimisi de kahvaltıdan önce kahve içer. Canan Karatay sabahları kahve içmeyi öneriyor. Fakat altını çizdiği bir konu var. Türk kahvesi içilmesini tavsiye ediyor. Türk kahvesinin diğer içeceklerden faydalı olduğunu belirten Karatay, sade kahvenin faydalarını açıkladı.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Sabahları kahve içmeden güne başlamayanlardan mısınız? Öyleyseniz şanslı gruptasınız. Fakat bunun da bazı koşulları var. Canan Karatay, sabahları sade Türk kahvesi içerek güne başlıyor ve bunu da herkese tavsiye ediyor. Kendi kanalında videolar paylaşan Prof. Dr. Canan Karatay, sade kahvenin faydalarını anlattı. "Sade kahve aklımızı başımıza getirir" diyen Karatay, piyasadaki kahvelere karşı da uyardı.

KARATAY, KAHVENİN FAYDASINI AÇIKLADI

Her kahvenin aynı olmadığını ifade eden Canan Karatay şunları söyledi:

"Türk kahvesinden bahsediyorum. Türk kahvesinin faydaları çok. Çok yüksek antioksidandır, her türlü vücutta çok yüksek antioksidandır. Kahve çekirdeğinde bulunan antioksidanlar güçlüdür ve önemlidir. İçinde bulunan kafein de vücudu uyarır, bizi uyarır, aklımızı başımıza getirir. Sabah kalktığımız zaman bir Türk kahvesi içmek veya büyük bir ben çatma kahve diyorum. Türk kahvesini koyuyorum üzerine sıcak suyu koyuyorum, öyle içiyorum."

PİYASADAKİ KAHVELERE DİKKAT

Piyasada satılan kahvelere karşı uyaran Canan Karatay şu şekilde devam etti:

"Dışarda satılan, eriyen instant dediğimiz kahveler kimyasal doludur, uzak duracağız. Efervesan denilen kahvelerin içine kimyasallar giriyor. Kimyasalları sıcak olarak vücuda alıyoruz. Süt tozu çok tehlikelidir, protein tozu onlar kullanılıyor. Bazı kafelerde şuruplar ekleniyor. Hepsi tehlikelidir. Türk kahvesi sade olarak içilecek. Türk kahvesi şekeri sevmez."

100 yıl yaşatan baharat! Damarları çamaşır suyu gibi temizliyor

Kanserden öldüren sofra! Doktorlar o ürünleri yemeyin diyor