Canan Karatay hafıza ve güçlü yaşlılık için kahvaltıyı böyle öneriyor! Ne pankek ne de poğaça, sır yumurtada

Güçlü yaşlanma ve güçlü hafıza denildiğinde ilk akla gelen isimlerden biri Canan Karatay oluyor. Yaşına rağmen hala araştırmayı ve üretmeyi bırakmadığını söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay, kahvaltıda pankek, poğaça gibi ürünlerin yerine 2 yumurtayla başlayan bir kahvaltı öneriyor. İşte hafızayı güçlü tutan Karatay kahvaltısı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Canan Karatay kahvaltıda hafızayı güçlü tutan yumurtayı az pişmiş öneriyor. Yumurtanın özellikle kalp ve damar hastalıkları için kıymetli olduğunu belirten Prof. Dr. Canan Karatay, kahvaltıda 2 adet az pişmiş, kayısı kıvamında yumurtayı öneriyor. Karatay mutfağının fit kahvaltı tarifini sizler için hazırladık.

GÜÇLENDİREN KARATAY KAHVALTISI

Az pişmiş 2 yumurta: Haşlanarak rafadan veya kayısı kıvamında ya da tavada düşük ısıda saf tereyağında fazla katı olmadan pişirilebilir.

Bir avuç içi kadar az tuzlu peynir: Az yağlı, light ya da krem peynir olmayacak. Koyun, inek veya keçi sütünden klasik beyaz peynir, eski kaşar, Erzincan deri tulumu, İzmir tulumu ya da yöresel peynirler olabilir. Yanında poğaça, simit gibi türler yenmeyecek.

1 ince belli çay bardağı ceviz, fındık, fıstık, badem veya yerfıstığı içi kuru yemişler kavrulmamış ve tuzlanmamış olacak.

Az tuzlu 10-15 zeytin: Üzerine zeytinyağı, limon, kekik ve pul biber eklenebilir.

Domates, biber, salatalık, turp, maydanoz, nane, roka vb.

Limonlu çay veya süt içilebilir, şekersiz ve tatlandırıcısız olarak.

Kişilik testi ikizyüzlü insanları ortaya çıkarıyor! Resimde ilk kadın mı adam mı ağaç mı gördün?

Canan Karatay unutkanlık için öneriyor! 4 yumurtayla sıcak kahvaltılık