Canan Karatay en sağlıklı eti açıkladı: Özellikle karaciğer D vitamini deposu

Beslenme ve yaşam biçimleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, en sağlıklı etin, özgürce dolaşan hayvanların eti olduğunu belirtiyor. Karaciğerin D vitamini açısından zengin olduğunu belirten Canan Karatay, özgür dolaşan bütün hayvanların etinin Omega-3 açısından zengin olduğunu ifade etti.

Merve Kantarcı Çulha

Canan Karatay, dengeli bir şekilde kırmızı et tüketmenin sağlığa çok faydalı olduğunu tüm röportajlarında, açıklamalarında ve kitaplarında belirtiyor. Bu bağlamda en sağlıklı kırmızı etleri kuzu, keçi ve av hayvanları şeklinde sıralayan Prof. Dr. Canan Karatay, Karatay Mutfağı kitabında sakatatların ise D vitamini ve demir bakımından zengin olduğunu ifade ediyor.

CANAN KARATAY: KARACİĞER D VİTAMİNİ AÇISINDAN ZENGİN

Karaciğer ve yüreğin çok fazla D vitamini içerdiğini söyleyen Karatay, "Kırmızı et proteinleri, sağlıklı beslenme açısından doğal ve yoğun protein kaynağıdır." diyor.

CANAN KARATAY'A GÖRE KIRMIZI ET PROTEİNLERİNİN FAYDALARI

Kemik ve sinir dokularının da yapımını ve gelişmesini sağlar

Antikor yapımını artırarak bağışıklık sistemini güçlendirirler.

Kırmızı et proteinleri kilo vermeyi başlatır, zayıf ve dinç kalmayı sağlar

Kasların gelişmesini, yıkılan dokuların yeniden yapımını ve onarımını sağlarlar

Proteinler insülin hormonunun son derece yavaş ve az salgılanmasına neden olurlar. Glisemik indeksi sıfır olan kırmızı et, uzun süre tok tutar, açlık hissi, sık sık yeme hissi oluşmaz. Acıkacağım korkusu yok olur.

Faydasını duyan gece tırnaklarına diş macunu sürüyor! İşte sebebi