Merve Kantarcı Çulha
Canan Karatay, dengeli bir şekilde kırmızı et tüketmenin sağlığa çok faydalı olduğunu tüm röportajlarında, açıklamalarında ve kitaplarında belirtiyor. Bu bağlamda en sağlıklı kırmızı etleri kuzu, keçi ve av hayvanları şeklinde sıralayan Prof. Dr. Canan Karatay, Karatay Mutfağı kitabında sakatatların ise D vitamini ve demir bakımından zengin olduğunu ifade ediyor.
CANAN KARATAY: KARACİĞER D VİTAMİNİ AÇISINDAN ZENGİN
Karaciğer ve yüreğin çok fazla D vitamini içerdiğini söyleyen Karatay, "Kırmızı et proteinleri, sağlıklı beslenme açısından doğal ve yoğun protein kaynağıdır." diyor.
CANAN KARATAY'A GÖRE KIRMIZI ET PROTEİNLERİNİN FAYDALARI
Kemik ve sinir dokularının da yapımını ve gelişmesini sağlar
Antikor yapımını artırarak bağışıklık sistemini güçlendirirler.
Kırmızı et proteinleri kilo vermeyi başlatır, zayıf ve dinç kalmayı sağlar
Kasların gelişmesini, yıkılan dokuların yeniden yapımını ve onarımını sağlarlar
Proteinler insülin hormonunun son derece yavaş ve az salgılanmasına neden olurlar. Glisemik indeksi sıfır olan kırmızı et, uzun süre tok tutar, açlık hissi, sık sık yeme hissi oluşmaz. Acıkacağım korkusu yok olur.