Canan Karatay çocuklara Türk kahvesi içirilmesi gerektiğinin altını çizdi! İşte ezber bozan açıklama...

Canan Karatay gelişim dönemindeki çocukların Türk kahvesi tüketmeleriyle ilgili ezber bozan bir açıklama yaptı. Kafein açısından zengin olan Türk kahvesinin çocuklar tarafından tüketilmesi gerektiğini belirten ünlü doktor, çocuklar için faydalı olduğunu aktardı. İşte Canan Karatay'ın açıklamaları…

Uzmanlar tarafından yetişkinlerin bile sınırlı sayıda Türk kahvesi tüketmesi gerektiği belirtiliyor. Fakat Canan Karatay ezber bozarak çocukların Türk kahvesi tüketebileceğini belirtti. Ayrıca Canan Karatay'ın ''Bol bol Türk kahvesi içebilirler.'' açıklaması gündemde oldukça ilgi çekti.

CANAN KARATAY'DAN ÇOCUKLARA ÖNERİ

Canan Karatay çocukların Türk kahvesini şekersiz olmak kaydıyla istedikleri kadar içebileceklerini belirtti. Kahvenin çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirten ünlü doktor, şekerin beyinde tahribata yol açtığını aktardı. Bu nedenle Canan Karatay Türk kahvesi tüketiminde şekeri önermediğinin altını çizdi. Fakat şekersiz Türk kahvesinin tüketilebileceğini belirtti.

TÜRK KAHVESİNİN FAYDALARI

Canan Karatay'ın özellikle çocuklar için önerdiği şekersiz Türk kahvesi pek çok sağlık sorununa çözüm oluyor. İşte Türk kahvesinin faydaları;

Türk kahvesi yüksek oranda uyarıcı olarak bilinir. Özellikle uyku problemi yaşayan çocukların sabahları bir fincan Türk kahvesi tüketmesi öneriliyor.

Şekersiz içilen Türk kahvesi ruhsal problemlerin önlenmesine yardımcı oluyor. Çocuklarda görülebilen sinirlilik ve odaklanma eksikliği gibi problemler bu sayede çözülebiliyor.

Canan Karatay'ın çocuklar için tavsiye ettiği Türk kahvesi, vücudun ihtiyaç duyduğu kafein maddesini barındırıyor. Günde bir fincan içilen Türk kahvesi, çocuklarda enfeksiyon birikmesini engellemeye yardımcı oluyor.