Canan Karatay bir daha haklı çıktı! 2 dakikada boğaz ağrısını bitiren çay

Son günlerde artan üst solunum nedeniyle boğazlarda yanma ve ağrılar meydana gelir. Kuru öksürük yutkunmada zorluk yapan bu süreci anında bitiren çay tarifini Canan Karatay verdi. Virüsler konusunda sürekli uyarıda yapan Canan Karatay yeniden haklı çıktı. Peki boğaz ağrısına iyi gelen sumak tohumu çayı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Hava kirliliği, yanlış havalandırma, virüsler ve yeterli beslenmemeye bağlı artan boğaz ağrısı yaşam kalitesini düşürür. Canan Karatay, pandemi sonrası ciddi bir artış olacağını söylediği boğaz ağrısına karşı sağlıklı bitki çaylarının bırakılmaması konusunda uyarmıştı. Canan Karatay özellikle boğazlara iyi gelen en faydalı çayların başında olan sumak çayını anlattı.

İçeriğinde yüksek oranda antioksidan ve mikrop öldürücü mineral bulunan sumak tohumu çayı hakkında merak edilenleri sizler için derledik. Sumak tohumu çayı en eski alternatif tıp ilaçlarından biridir.

BOĞAZ AĞRISINA İYİ GELEN SUMAK TOHUMU ÇAYI NASIL YAPILIR?

Boğazlardaki mukoz dengesi çeşitli nedenlerden dolayı bozulunca yutkunma ve nefes almayı zorlaştırır. Ağrılara neden olan boğaz ağrısı beraberinde yüksek ataş ve vücut kırgınlığını getirdi. Boğaz ağrısında anında kurtulmanın en kaliteli yolu ise Prof. Dr. Canan Karatay önerdi.

Sumak tohumu çayını, İbn-i Sina'da virüslere karşı şiddetle önerir. Boğaz ağrısını anında bitiren bu çayın taze tohumlardan yapılmasını önerir.

Canan Karatay, taze olan sumak tohumundan bir yemek kaşığı kadar bir su bardağıyla beraber cezveye koyulup kaynatılmasını tavsiye eder.

Yaklaşık 5 dakika kadar kaynatılan sumak çayı daha sonra süzdürülerek bardağa aktarılmalı içine bir kaç damla limon suyu sıkıldıktan sonra tüketilmeli.

Sumak çok güçlü bir bakteri ve virüs önleyicidir. Hem boğazları temizler hem vücuttaki enfeksiyonu azaltır. Vücudun daha dinç durmasını sağlar.

Hintlilerin uzun ve sağlıklı yaşamlarının sırrı! Kanserin baş düşmanı baharat