Okan Kabuk
Canan Karatay et tüketmeyi seven kişilere tavsiyeyi verdi. Ünlü doktor verdiği bilgilerle yapılan etin hem daha proteinli hem de daha lezzetli olabileceğini belirtti. Ayrıca bir baharatın ete çok yakışacağına değindi. Canan Karatay'ın tavsiyeleri pek çok kişinin dikkatini çekmeyi başardı.
Canan Karatay et pişirmeyle ilgili tavsiyeleri verdi. Ünlü doktora göre bu tavsiyeler eti hem daha lezzetli hem de daha proteinli bir hale getiriyor. İşte Canan Karatay'ın önerileri;
Izgarada pişirilen et önce harlı, akabinde ağır ateşte pişirilmeli. Bu sayede kabuk yapan etin kıymetli suyu dışarıya çıkmamış oluyor.
Izgaranın hafif ateşte yapılması gerekiyor. Etler buzdolabından çıkartıldıktan sonra biraz bekletilir. Akabinde tuzu ızgara yaptıktan sonra serpilir.
Tencere kebaplarında karanfil veya tarçın kullanılabilir. Ayrıca Canan Karatay kuşbaşı ete karabiberin her türlü yakışacağını belirtti.
Yahnilerde ve kebaplarda et öncelikle biraz yağ ilavesiyle hiç su koymadan bıraktığı suyu çekene kadar kısık ateşte ısıtılır. Fakat fazla esmerleşmemesi gerekir. Et tek başına pişiriliyorsa çok az miktarda sıcak su eklenir. Böyle pişirilirse kesinlikle baştan tuz eklenmez, çünkü eklenen tuz eti sertleştirir.
Protein oranını arttırmak için pişirirken içerisine çeşitli sebzeler(havuç, kereviz, sarımsak, soğan vb.) eklenebilir. Haşlamanın ardından bu sebzeler etle birlikte servis edilebilir. Ayrıca ezilerek et suyuna da katılabilir veya çorbaya eklenebilir.
Etler fırında sebze eklenerek pişirilirse vitamin kaybı olmaz. Ayrıca yumuşak bir kıvamda olur.