Can alıcı bakışların sırrı tek malzeme! Buğulu bakışlar için göz kalemini...

Göz kalemi yüze canlılık veriyor. Bakışları daha göz alıcı yapan göz kalemi nasıl kullanılır? Göz kalemi makyajın hangi safhasında sürülür? İşte yanıtı...

Makyaj yapmak bir sanattır. En doğru ve güzel makyaj için ince tekniklere dikkat etmeli. Peki göz kalemi nasıl uygulanır? İşte yanıtı...

Göz kalemini gözün hem içine hem dışına sürebilirsiniz. Göz kalemini bir pamuklu çubuk yardımıyla yayarsanız buğulu göz makyajı elde edersiniz. İşte detaylar...

Göz Kalemi Nasıl Sürülür?

1.Makyaj yaparken önce fondöten veya pudranızı uygulamanız gerekmektedir. Göz kaleminizi ise far ve rimelden önce fondötenden hemen sonra uygulanmalıdır.

2.Göz kalemini gözünüzün içine sürdüğünüzde gözlerinizi birkaç kez kırpıştırarak dağılmasını sağlamanız gerekmektedir.

3.Göz kalemi sürme tekniklerinde en önemli noktalardan biri kalemin ucu fazla sivri olmamalıdır. Özellikle içe uygulayacaksanız, sivri uçlu kalemler tehlike arz edebilir.

4.Göz kapağı üzerine veya gözaltındaki kirpiklerin dibine uygulamak istiyorsanız, kaleminizi ince uçlu bir fırça yardımıyla dağıtarak dumanlı bir hava da katabilirsiniz.

5.Göz kaleminin temizliği de oldukça önemlidir. Gözlerinizi temizleme ürünleriyle temizlemeden önce hiçbir ürün uygulamayın.

6.Gece yatmadan önce göz kaleminizi çıkarmayı da unutmayın. Gece makyajlı yatmak hem cildinize zarar verir hem de kırışıklıkların artmasına davetiye çıkarır.

7.Göz kaleminizin akmaması için önce far bazı kullanmanız gereklidir. Far bazının üzerine göz kaleminizi uyguladıktan sonra kalemin renk tonuna yakın bir far ile sabitleştirdiğiniz takdirde kaleminiz akmayacaktır

Göz Kalemi Nasıl Kullanılır?

Göz kalemi çekmenin pek çok tekniği vardır. Kişinin burada kendi göz ve yüz yapısına en uygun tekniği kendisinin bulması gereklidir. Göz rengi, gözün iriliği ve yüzün şekli burada belirleyici etmenlerdir. Ülkemizde en yaygın kullanılan göz kalemi rengi siyahtır. Siyah göz kalemi gerçekten de etkileyici gözlere sahip olmak için birebirdir. Ancak özellikle açık tenli kadınların siyah göz kalemi yerine kahverengi tonlarında göz kalemi tercih etmeleri ortaya daha güzel sonuçlar çıkaracaktır.

Kalemi gözün hem dışına hem içine uygulandığı zaman gözler olduğundan küçük görünür. Gözlerini iri göstermek isteyen kadınların açık renk göz kalemini tercih etmeleri daha faydalıdır. Renkli kalemlerin kullanımı daha zorludur. Ancak ortaya çıkan etkileyici makyaj gözlerinizin son derece etkileyici görünmesine yardımcı olur. Buğulu göz makyajı da yine kadınların en çok tercih ettikleri göz makyajı çeşitlerinin başında gelir. Buğulu gözler için önce gözün dış tarafına kalem uygulaması yapmak, sonra da bu göz kalemini pamuk yardımıyla doğal bir şekilde dağıtmak gerekir.