Çamaşırların güzel kokması için en kısa yol: Mendil! Sıfır kimyasalla mis gibi koku...

Çamaşırların güzel kokması için tek yöntem kimyasal içeren kokular, yumuşatıcılar değildir. Güzel kokan çamaşırlar elde etmek için mendil etkisinden faydalanabilirsiniz. Nasıl mı? İşte güzel kokulu çamaşırlar için çamaşır kurutma makinesini kullanma önerileri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Günümüzde çamaşır kurutmak zor olduğundan dolayı çamaşır kurutma makineleri hemen hemen herkesin evinde yer almaya başladı. Fakat kullanıcılar için bir sorun daha var: Çamaşırların güzel kokmaması durumu.

Çamaşırları bir mendille mis gibi kokmasını sağlayabilirsiniz. Bunu yapmak için kurutucular için özel olarak tasarlanmış kokulu mendilleri kullanmanız yeterlidir.

Tek yapmanız gereken çamaşırlarınızın yanına bir veya iki adet kokulu mendil koymak. Bu mendiller döngü sırasında kokularını yayarak kıyafetlerin taze ve hoş kokulu olmasını sağlarlar.

ÇAMAŞIRLARI GÜZEL KOKUTAN İPUÇLARI

Uçucu yağlar: Etkili ve doğal bir yöntem, uçucu yağları kullanmaktır. En sevdiğiniz esansiyel yağın 4-5 damlasını sağlam, emici bir beze dökün ve ardından kurutucuya yerleştirin. Isı, kokuyu çamaşırların her tarafına hoş bir şekilde yayacaktır.

Yün topları: Birkaç damla çay ağacı esansiyel yağı ekleyerek sadece çamaşırlarınızı koklamakla kalmayacak, aynı zamanda kurutma makinesinin tamburunun dezenfekte edilmesine de yardımcı olacaksınız.

Kabartma tozu: Temizleme özelliği ile bilinen kabartma tozu, uçucu yağlarla karıştırılabilir. Karışımı pamuklu bir çorabın içine koyun ve taze, hoş kokulu çamaşırlar için kurutucuya yerleştirin.