Çamaşırları beyazlatan 7 tüyo! 5 dakikada garantili beyazlık

Beyaz çamaşırları ter lekelerinden, nem lekelerinden kurtarmak çok zor. Çünkü beyaz çamaşırlar zamanla parlaklığını kaybeder ve sararmaya başlar. Fakat anneanne yöntemleri sararmış beyazları pırıl pırıl yapıyor. İşte garantili beyazlık için 7 tüyo...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Beyaz çamaşırların sararması sinir bozucudur. Özellikle bazı kumaşlar saç ve vücutla doğrudan temas ettiğinden oksitlenen, sarı renk veren ter ve vücut yağını biriktirirler. Bu yüzden çamaşırları beyazlatan yöntemler sık sık araştırılır.

GARANTİLİ BEYAZLIK İÇİN 7 TÜYO

Anneanne yöntemleri çamaşırları beyazlatan kimyasal yöntemlerden daha faydalı olabilir. Evde bulunan birkaç doğal malzemeyle beyaz çamaşırlardan daha beyaz çamaşırlara sahip olmanın sırrını derledik. Garantili beyazlık için 7 doğal yöntemi deneyebilirsiniz.

Süt

Bu teknik yalnızca pamuklu, keten veya beyaz ipek çamaşırlarda işe yarar. Kumaşınızı nemlendirin, kurumasını bekleyin ve ardından normal şekilde yıkayın.

Kabartma tozu

Deterjan çekmecesine bir poşet maya dökün ve normal şekilde yıkama işlemine devam edin.

Oksijenli su

Çamaşır çekmecenize yüzde 30 hidrojen peroksit koyun ve 95°C'de bir program çalıştırın.

Aspirin

Bu tüyo donuk, gri kıyafetleri yeniden beyaza çevirir! Çamaşır makinenize iki aspirin tableti ekleyin, bir doz deterjan ekleyin, işte bu kadar!

Yumurta kabukları

Çamaşır yıkarken ezdiğiniz yumurta kabuklarını çorabınızın içine koyun, çamaşırlarınız daha beyaz olacaktır. İşte mümkün olan en kısa sürede denemeniz gereken alışılmadık bir ipucu!

Soda

Soda terlemeye karşı etkilidir. Çamaşırlarınızın her birine bir bardak soda kristali veya 125 ml ekleyin ve çamaşırlarınızın yeni gibi beyaz olmasını sağlayın.

Defne yaprakları

Bir avuç yaprağı kaynatın ve 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Daha sonra yaprakları çıkarın ve çamaşırlarınızı demlenmiş suya batırın. Bu, kararmış ve solmuş çamaşırlarınızı kurtaracak.