Çamaşır suyu lekesini böyle temizleyin! Kolayca çıkıyor…

Çamaşır suyu lekesi birçok insanın canını sıkabilir. Zira bu leke oluştuğunda uğraştırıcı bir temizliği beraberinde getirebiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bir yöntem, çamaşır suyu lekesini kolayca çıkartabiliyor. Detaylar haberimizde…

Çamaşır suyu ev temizliğinde sık sık kullanılabiliyor. Bu nedenle kimi zaman kıyafetlere sıçradığı da görülebilir. Ayrıca bu durum uğraştırıcı bir temizlik işlemini beraberinde getirebilir. Çünkü çamaşır suyu lekesi kimi zaman normal yıkamalarda temizlenmeyebilir. Öte yandan çamaşır suyu lekesini temizlemenin pratik bir yolu bulunuyor.

ÇAMAŞIR SUYU LEKESİNİ TEMİZLEME YÖNTEMİ

İnatçı lekeler arasında gösterilebilen çamaşır suyu lekesi, 1 bardak su ve 1 yemek kaşığı sirke ile kolayca çıkartılabiliyor. Bu nedenle çamaşır suyu lekesinin bu şekilde temizlenmesi öneriliyor. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı;

- Çamaşır suyu lekesi özellikle beyaz renkli kıyafetlerde oluştuysa, 1 bardak suya 1 yemek kaşığı sirke eklenmesi öneriliyor.

- Elde edilen karışım, çamaşır suyu lekesinin oluştuğu bölgeye nemli ve temiz bir bez ile uygulanır.

- Temizleme işleminin ardından lekenin temizlendiği görülebilir.

Dikkat: Kıyafetlerin üretim malzemesi farklı hassasiyet gösterebilir. Bu nedenle mevcut kıyafetin üretici temizlik tavsiyelerinin de okunması önerilir. Eğer yukarıdaki yöntem, mevcut kıyafete zarar verebilecek nitelikteyse uygulanması önerilmez.