Çamaşır suyu lekesi oldu diye çöpe atmayın! Şaka gibi ama çamaşır suyu lekesi çıkıyor

Çamaşır suyu kullanırken bazen sakarlıktan bazen de dikkatsizlikten kıyafetlere sıçrayabiliyor. Böyle olunca da birçok kıyafet çöpe gidiyor. Ancak çamaşır suyu lekesini çıkarmanın birkaç yöntemi var. İşte kıyafetleri çamaşır suyundan kurtaran yöntemler...

Temizlikte en sık kullanılan ürünlerin başında çamaşır suyu geliyor. Bu nedenle kıyafetlerden çamaşır suyu lekesi eksik kalmıyor. Çamaşır suyu kullanırken kıyafete sıçradığında ilk içgüdü, çamaşır suyunun etkisini nötralize etmek için lekeyi temizlemektir. Haklısınız da ancak bunu da doğru malzemelerle yapmak gerekiyor.

Çamaşır suyu lekesini çıkarmanın birkaç ipucu var. Bu yöntemlerden bazıları lekeyi temizliyor. Temizlenmeyen lekelere ise boya kullanılabilir.

ÇAMAŞIR SUYU LEKESİNİ ÇIKARMANIN İPUÇLARI

Giysiniz pamuklu, keten, yünlü, sentetik kumaş veya denim ise bir bezi hidrojen peroksit veya amonyakla ıslatın ve çamaşır suyu lekesini yumuşatıp nötrleştirmek için hafifçe silin. Daha sonra giysinizi durulayın ve çamaşır makinesinde yıkayın. Bu ürünleri kullanırken ellerinizi eldivenle korumayı ve maske kullanmayı unutmayın.

SIVI BULAŞIK MAKİNESİ DETERJANI

Bu deterjanın bir çorba kaşığını bir kapta 2 bardak suyla karıştırın. Beyaz bir bezi bu solüsyona batırın ve lekeyi silmek için kullanın. Solüsyonun etki etmesi için 5 dakika bekletin ve ardından bu kez soğuk suya batırılmış temiz bir bezle bölgeyi tekrar silin. Leke daha az görünür hale gelinceye kadar bu numarayı tekrarlayın. Kullanacağınız beyaz kumaşın çamaşır suyunu emeceğini ve lekelenme riski taşıyacağını unutmayın.

BEYAZ SİRKE

Beyaz sirke aynı zamanda çamaşır suyu lekelerinin tedavisinde de etkilidir. Ancak kullanırken dikkatli olmalısınız çünkü beyaz sirke ve çamaşır suyu karışımı klor gazı adı verilen zehirli bir gaz açığa çıkarır. Bu nedenle çamaşır suyu izlerini mümkün olduğunca yok etmek için öncelikle lekeyi soğuk suya batırılmış bir bezle silmelisiniz. Daha sonra biraz beyaz sirkeyi suyla seyreltebilir, bir bezi bu solüsyona batırıp çamaşır suyu lekesinin üzerini silebilirsiniz. Birkaç dakika etki etmesini bekleyin ve çamaşır suyu ve sirke kalıntılarını gidermek için soğuk suya batırılmış bir bezi tedavi edilen alanın üzerine geçirin.

Bu ipuçlarına rağmen giysinizi kurtaramadıysanız aşağıdaki teknikleri kullanarak her zaman rengini geri kazanabilirsiniz.

Lekeyi boya

Giysiniz düz renkse, renksiz alanları gizlemek için onu boyayabilirsiniz. Bunun için kumaşınıza uygun, rengi giysinizle aynı veya ona yakın olan bir tekstil boyası satın almalısınız.