Çamaşır makinesine gerek kalmıyor: Beyaz ayakkabı temizlemenin pratik yöntemleri!

Beyaz ayakkabı temizleme yöntemi hemen herkes tarafından araştırılabiliyor. Çünkü beyaz ayakkabılar zamanla kirlenip grileşebiliyor. Ayrıca ayakkabının çamaşır makinesinde yıkanması zarara neden olabiliyor. Öte yandan çamaşır makinesine ihtiyaç kalmadan beyaz ayakkabı temizlemenin bazı yöntemleri bulunuyor. İşte detaylar…

Beyaz ayakkabı temizleme işlemi çamaşır makinesinde gerçekleşirse, ayakkabılara zarar verebilir. Çünkü yüksek sıcaklıklarda yıkamak ve yüksek devir kullanmak ayakkabıların deforme olmasına neden olabilir. Öte yandan çamaşır makinesine gerek kalmadan, beyaz ayakkabı temizlemenin pratik yöntemleri de bulunuyor.

BEYAZ AYAKKABI TEMİZLEMENİN PRATİK YÖNTEMLERİ

Beyaz ayakkabı temizlemenin birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ayrıca bazı yöntemler uğraştırıcı olurken, öteki yöntemler pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. İşte beyaz ayakkabı temizlemenin pratik yollarından bazıları şu şekilde; sirke ve karbonat karışımı, sıcak sabunlu su yöntemi, limon suyu ve tuz yöntemi.

Sirke ve Karbonat Karışımı: 1 yemek kaşığı karbonat, 1 yemek kaşığı beyaz sirke ve 1 tatlı kaşığı bulaşık deterjanı bir kaba koyularak karıştırılır. Ardından temiz bir diş fırçası ile hazırlanan karışım, beyaz ayakkabıyı fırçalamak için kullanılır. Son olarak temiz bir ıslak bez ile ayakkabı yüzeyi silinir. Bu sayede ayakkabıların bembeyaz olduğu görülebilir.

Sıcak Sabunlu Su Yöntemi: Ilık su ile birkaç damla sabun hafifçe köpürtülür. Bir bez ya da yumuşak bir fırça kullanarak ayakkabıların yüzey kısmı temizlenir. Ardından temiz bir bez ile kurulama yapılır ve kurumaya bırakılır. Böylece beyaz ayakkabı temizleme işlemi pratik bir şekilde gerçekleşebilir.

Limon Suyu ve Tuz Yöntemi: Lekeli bölgelere limon suyu sürülür ve üzerine tuz serpilerek hafifçe ovulur. Ardından su ile durulanır ve kurumaya bırakılır. Limon suyu lekeleri açabilir ve ayakkabıları beyazlatmaya faydalı olabilir. Böylece beyaz ayakkabı temizleme işlemi pratik bir şekilde gerçekleşmiş olur.

Dikkat: Ayakkabıların üretici malzemeleri farklı hassasiyet gösterebilir. Bu nedenle üretici temizlik notları da okunmalı. Eğer yukarıdaki beyaz ayakkabı temizleme yöntemi mevcut ayakkabıya zarar verebilecek nitelikteyse, uygulanması tavsiye edilmez.