Çakarlı veya çakarsız fark etmez! Nefis kahvaltılık menemen tarifi: Ekmek bandırın

Kaşarlı menemen kahvaltı saatlerinizi süslüyor. Kaşarlı menemen için sebzeler taze olmalıdır. Peki kaşarlı menemen nasıl yapılır?

Domates sevenler bu tarife bayılıyor. Kaşarlı menemen tarifi çok basit. İlk adım soğanların pempeleşene kadar kavrulmasıdır. İşte tarifi...

Kaşarlı Menemen Tarifi

1 adet orta boy kuru soğan

2 adet yeşil biber

5 adet orta boy domates

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar

1 çay kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı tuz(silme)

Kaşarlı Menemen Tarifi

Tavamızın içerisine yağımızı alıp küp küp doğramış olduğumuz soğanlarımızı rengi dönene kadar kavuruyoruz.

Biberlerimiz ilave edip rengi sarıya dönene kadar kavuruyoruz.

Kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domateslerimizi ekliyoruz.

Tuz ve pul biberimiz ekledikten sonra menemenimizi karıştırıp orta ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.

Ayrı bir kabın içerisinde yumurtalarımızı çırpıp menemenimizin üzerine ilave edip karıştırıyoruz.

Kaşarımızı menemenin her yerine gelecek şekilde ekleyip kısık ateşte karıştırmadan pişiriyoruz.

Yumurtamız tamamen pişip kaşarımız eridikten sonra ocağımızın altını kapatıp servis ediyoruz.