Çağla Şıkel'den cilt lekeleriyle savaş yöntemi! Haftada bir kere uygularsanız...

Genellikle yüzde çeşitli sebeplerden ötürü oluşan cilt lekesi estetik görünümü bozar. Bu lekelerden kurtulmak için Çağla Şıkel muazzam yöntemler sundu. Haftada bir kez yapılan yöntemlerle parlak ve canlı bir cildiniz olabilir. İşte Çağla Şıkel'den cilt lekelerini bitiren yöntemler...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Ciltte en sık rastlanılan sorunlardan biri lekelerdir. Güzelliği ve fiziği ile baş döndüren Çağla Şıkel, ise baş belası cilt lekelerini bitiren yöntemleri sundu. Cilt yüzeyindeki vitaminlerin artırılması gerektiğini vurgulayan Çağla Şıkel, her cilt tipine uygun bir bakım önerdi.

Cilt yüzeyinde lekeler güneş ışınları, vitaminsizlik, sivilce izi, cilt yüzeyinde yanlış kozmetik kullanımı nedeniyle ortaya çıkar. Cilt yapısında eşitsizliğe neden olan lekelerden bazıları kanser sinyali de taşır.

ÇAĞLA ŞIKEL'DEN CİLT LEKELERİYLE SAVAŞ YÖNTEMİ!

Ciltte leke oluşumu ciddi bir estetiksel kayıptır. Kuru ciltlerdeki lekelerin geçme oranı ise yağlı ciltlere oranla daha zordur. Cilt yüzeyinde pigment sayısının azalmasıyla görülen lekeler, için Çağla Şıkel, cilt bakımının öneminin altını çizdi. Cilt yüzeyinde lekeleri azaltmanın en etkili yolunun ise doğal serum yağlardan geçtiğini belirtti.

KURU CİLTLER İÇİN LEKE BAKIMI

Badem yağı ve ısırgan otu yağının kuru ciltler için fayda sağlar.

Öte yandan kuru ciltlere bol bol nem bombası gerektiğinden aleo vera kuru ciltler için etkilidir.

Ancak en etkili yöntem peelingtir. Cilt yapısının soyularak lekelerin yok edilmesi lazım. Bu durum kuru ciltler için çok risklidir. Çünkü kuru ciltte yapılan soyulma işlemi hasar bırakır.

Bu yüzden peeling yapıldığında öte yandan cildin nemi artırılmalı. Bunun için dermaroller fayda sağlar. Çünkü dermaroller kan akışını hızlandırarak cilt yüzeyindeki hücre sayısını artırır.

YAĞLI CİLTLER İÇİN LEKE BAKIMI

Yağlı ciltler için yapılan leke bakımı kuru ciltlere oranla daha etkilidir. Çünkü yüzeysel olarak yağlı ciltte kıırşma ve yaşlanma olmaz. Aksine hem yağ dengesi sağlanır hem de cilt lekelerinden kurtulmuş olursunuz.

Yağlı ciltlerdeki lekeleri çay ağacı yağı, biberiye yağı ve limon gibi asidik çözelti yüksek besinler sayesinde bitirebilirsiniz.

Burada dikkat edilmesi gereken yöntem ise bu uygulamaları rutin haline getirmektir. Çünkü aksaklık yapıldığında yağlı ciltlerde de bu rutin hasar bırakır.

Haftada bir kez cildinize detaylı bir bakım yaptıktan sonra bu asidik yağlardan kullanın.

Dökülmüş kaşları daha gür çıkartıyor! Bir tek damlayla binlerce kıl fışkırıyor

Yürümeyi kabusa çevirmesine izin vermeyin! Tırnak batmasını kökten çözen yöntem...