KADİR TEKİN
Kışın bağışıklık sistemini güçlendirmek için en lezzetli yollarından biri, C vitamininin en tatlı hali olan limonlu kek tarifidir. Limonun ferahlatıcı etkisi, yumuşacık dokusu ve iştah kabartıcı limonlu kek, çayın yanına en yakışan tatlılardan biri olmaya aday.
Malzemelerin sıcaklığı, kekin kabarması ve dokusunun yumuşak olmasında önemli bir rol oynar. Yumurtalar ve yoğurt gibi sıvı malzemelerin oda sıcaklığında olması, kekin daha iyi kabarmasını sağlar. Soğuk malzemeler kekin hamurunu yoğunlaştırabilir, bu yüzden malzemeleri önceden çıkarıp bir süre bekletmek daha iyi sonuç verir.
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 su bardağı un
Yarım çay kaşığı tuz
Fırını önceden 180°C'de ısıtın.
Yumurtaları ve şekeri bir kaba alın, mikserle beyazlaşana kadar çırpın.
Sırasıyla sıvı yağı, yoğurdu, limon suyu ve rendesini ekleyin, karıştırın.
Unu, kabartma tozunu, vanilini ve tuzu ayrı bir kapta karıştırarak, yavaşça sıvı karışıma ekleyin. Karıştırmaya devam edin.
Kek karışımını yağlanmış ve unlanmış bir kalıba dökün.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kekin piştiğini anlamak için bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa kek hazır!
Kekiniz piştikten sonra soğuması için biraz bekleyin. Üzerine dilediğiniz şekilde şekerli limon sosu veya pudra şekeri ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsun!