C vitaminin en tatlı hali: En kolay limonlu kek tarifi! Püf noktası malzemelerin sıcaklığı

Kışın soğuk günlerinde bağışıklığı güçlendirmek ve tatlı bir keyif yapmak isteyenler en kolay limonlu kek tarifini pratik bir şekilde hazırlıyor. C vitamininin en tatlı hali, limonlu kek tarifi hem mis gibi kokusuyla hem de enfes tadıyla sofraların yıldızı olmaya aday. Peki, en kolay limonlu kek tarifinin püf noktası ne? İşte C vitaminin en tatlı hali limonlu kek tarifi…

KADİR TEKİN

Kışın bağışıklık sistemini güçlendirmek için en lezzetli yollarından biri, C vitamininin en tatlı hali olan limonlu kek tarifidir. Limonun ferahlatıcı etkisi, yumuşacık dokusu ve iştah kabartıcı limonlu kek, çayın yanına en yakışan tatlılardan biri olmaya aday.

LİMONLU KEKİN PÜF NOKTASI MALZEMELERİN SICAKLIĞI

Malzemelerin sıcaklığı, kekin kabarması ve dokusunun yumuşak olmasında önemli bir rol oynar. Yumurtalar ve yoğurt gibi sıvı malzemelerin oda sıcaklığında olması, kekin daha iyi kabarmasını sağlar. Soğuk malzemeler kekin hamurunu yoğunlaştırabilir, bu yüzden malzemeleri önceden çıkarıp bir süre bekletmek daha iyi sonuç verir.

C VİTAMİNİN EN TATLI HALİ: EN KOLAY LİMONLU KEK TARİFİ

Malzemeler

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt

1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

2 su bardağı un

Yarım çay kaşığı tuz

EN KOLAY LİMONLU KEK TARİFİ! ADIM ADIM YAPILIŞI

Fırını önceden 180°C'de ısıtın.

Yumurtaları ve şekeri bir kaba alın, mikserle beyazlaşana kadar çırpın.

Sırasıyla sıvı yağı, yoğurdu, limon suyu ve rendesini ekleyin, karıştırın.

Unu, kabartma tozunu, vanilini ve tuzu ayrı bir kapta karıştırarak, yavaşça sıvı karışıma ekleyin. Karıştırmaya devam edin.

Kek karışımını yağlanmış ve unlanmış bir kalıba dökün.

Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kekin piştiğini anlamak için bir kürdan batırın, temiz çıkıyorsa kek hazır!

Kekiniz piştikten sonra soğuması için biraz bekleyin. Üzerine dilediğiniz şekilde şekerli limon sosu veya pudra şekeri ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!