HATİCE GÖVENÇ
Kış mevsiminde, bağışıklık sistemini destekleyecek tatlar arıyorsanız, portakallı limonlu kek mükemmel bir seçenek olabilir. Hem C vitamini bakımından zengin hem de ferahlatıcı lezzetiyle kışın vazgeçilmezi olan portakallı limonlu kek tarifini, çayın yanında tercih edebilirsiniz.
Yumuşacık dokusu ve taze meyve aromasıyla, portakal ve limonun birleşimi, hem tatlı krizlerinizi hem de vitamin ihtiyacınızı karşılıyor. Portakalın ve limonun C vitamini zenginliğiyle soğuk kış günlerinde enerji verecek kek tarifi, kıyır kıyır oluşuyla yiyenden tarif istetecek.
Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı vanilin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
1 adet portakal (suyu ve rendelenmiş kabuğu)
1 adet limon (suyu ve rendelenmiş kabuğu)
Yarım çay bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)
Fırını önceden 180°C'ye ısıtın ve kek kalıbını yağlayın.
Bir kaba yumurtaları ve şekeri alıp, mikserle iyice çırpın.
Ardından süt, sıvı yağ, vanilin, kabartma tozu, portakal ve limonun rendelenmiş kabukları ile suyunu ekleyin.
Karışıma un ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
Son olarak, ceviz içini ekleyip karıştırarak kek karışımını kalıba dökün.
Fırında 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin.
Kekiniz piştikten sonra soğuması için bir süre bekleyin ve dilimleyerek servis edin.
Kış günleri için içinizi ısıtacak portakallı limonlu kek tarifiniz hazır, afiyet olsun!