C vitamini kalp hastalarını virüs salgınından koruyor

C vitamini, koronavirüs sürecinde önemini çok iyi kavradığımız vitaminler arasında yer aldı. Covid-19 hastalarının C vitamini ile daha hızlı iyileştiğini ve bağışıklığı güçlendirdiğini belirten uzmanlar, C vitamininin başta kalp ve damar hastalıkları olmak üzere birçok kronik hastalığa karşı koruyucu özelliğe sahip olduğunu söyledi.

IHA

Çin’in ardından tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınına karşı aşı çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar sırasında geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları uzmanları C vitaminin önemini vurguluyor. Getat alanında uzmanlığı olan Dr. Turanşah Tümer, yüksek doz C vitamininin Covid-19 hastalarının daha hızlı iyileşmesine yardımcı olduğunu söyledi. Peki, C vitamini hangi besinlerde bulunur? C vitamini ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre Covid-19 için aralarında Türkiye’nin de olduğu ondan fazla ülkede toplam 165 aşı çalışması devam ediyor.

İHA'da yer alan habere göre aşı çalışmalarının yanında geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamaları (GETAT) uzmanlarından da açıklamalar geliyor. Getat alanında uzmanlığı olan Dr. Turanşah Tümer, ozon terapi ve glutatyon takviyeleri ile de bağışıklık sisteminin güçlenmesi konusunda benzer olumlu yanıtlar verdiğini belirtti.

"BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİRİCİ TAKVİYELER TEDAVİDE OLUMLU YANIT VERİYOR"

Koronavirüs tedavisi hakkında pek çok bilgi olduğunun ancak kesin bir tedavi türünün belirtilmediğine dikkat çeken Dr. Turanşah Tümer, şu bilgileri verdi:

“Koronavirüsün kesin tedavi noktasında henüz bir sonuç almamış olsa da Kovid-19 ve benzeri pek çok kronik hastalıklara karşı vücut direncini ve bağışıklık sistemini güçlendirici alternatif tedavi yöntemleri belirlenmiştir. Keza bizler de pandemi dönemi öncesinde yüksek doz C vitamini, ozon terapi ve glutatyon uygulamaları yaptığımız hastalarımızın bu dönemi daha az hasarla atlattıklarını söyleyebiliriz. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirici takviye karışımlar ile hastalık aşaması ve sonrasında vücudun tedavilere daha hızlı ve olumlu yanıt verdiğini söylemek mümkün.” 

"C VİTAMİNİ İÇEREN BESİNLER TÜKETİLMELİ"

Koronavirüs tedavisindeki etkilerinin yanı sıra C vitamininin günlük olarak vücuda alınması gerektiğine de dikkat çeken Dr Turanşah Tümer, C vitamininin bulunduğu besinleri şöyle anlattı:

“Önemli bir antioksidan olan C vitamini, başta kalp ve damar hastalıkları olmak üzere birçok kronik hastalığa karşı koruyucu özelliğe sahiptir. Ne var ki vücutta depolanmadığından her gün vücudun ihtiyaç duyduğu miktarda tüketilmesi gerekir. Bu noktada C vitamini kaynağı olan besinlerin günlük beslenme planının içerisine mutlaka dahil edilmesi önerilir. Portakal, mandalina, greyfurt, kivi, ananas, çilek, limon, domates, kırmızı ve yeşil biber, roka, maydanoz, marul, taze kuşburnu, ıspanak, brokoli ve lahana başlıca C vitamini kaynakları olarak düzenli tüketilmelidir.”