C vitamini deposu! Cennet Hurması reçeli nasıl yapılır?

Tam bir C vitamini deposu olan Cennet Hurmasını kahvaltı sofralarına taşımanın zamanı geldi. İçeriğindeki mineraller sayesinde kahvaltı sofralarında şifa deposu olan Cennet Hurmasından reçel yapımını sizler için araştırdık. Peki Cennet Hurması reçeli nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Akdeniz bölgesinin lezzetlerinin başında olan Cennet Hurması, normal hurma ailesinden gelir. Lif ve C vitamini barındırır. Kış aylarında sıklıkla tüketilen Cennet Hurması, turuncu ve sarı renklerdedir. Yumuşamış Cennet Hurmasını tüketmek için reçel formunu kullanabilirsiniz. Cennet Hurması reçeli kahvaltı sofralarından sonra uzun süreli tok tutmayı sağlar.

Ülkemizde en fazla Karadeniz bölgesinde tüketilen Cennet Hurmasından yapılan reçel oldukça basittir. Tek bir püf noktası vardır. Reçel sert hurmadan yapılmaz.

CENNET HURMASI REÇELİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

5 tane olgun Cennet Hurması

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı sıcak su

Yarım su bardağı limon suyu

YAPILIŞI

Bir tencerenin içine olgunlaşmış Cennet hurmalarının kabuklarını soyun. Kesin ve ekleyin.

Üzerine şekeri, suyu ve limon suyunu ilave edin.

Yaklaşık 20 dakika karıştırın. Hurmalar eridikten sonra ocağın altını kapatın.

Sıcak halde temiz cam kavanozlara koyun.

Vakumladıktan sonra kavanozları kaldırın. Soğuduktan sonra tüketin.

Afiyet şifa olsun...

Kocaeli'nin efsane lezzeti! Höşmerim tatlısı nasıl yapılır?

Pazar kahvaltı sofralarının gözbebeği! Parmak ısırtan paçanga böreği tarifi