Buzla servis edilen bostana salatası tarifi! Tam bir yaz salatası

Bostana salatası tarifi sevilen ezmeler arasında yer alıyor. Özellikle Şanlıurfa ve diğer Güney Doğu şehirlerinde sık tüketiliyor. Kebaplı, çiğ köfteli bir menünüz varsa bostana salatası tam sofranıza layık. İşte bostana salatası tarifi ve malzemeler...

Bostana salatası en meşhur mezeler arasında yer alıyor. Peki, bostana nasıl yapılır? Bostana salatası özellikle buzla ikram edildiği için yaz aylarında serinletiyor.

BOSTANA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 adet domates

2 adet salatalık

150 gram semiz otu

1 demet maydanoz

1 adet kuru soğan

1 adet kırmızı biber

Yarım fincan nar ekşisi

2 çay kaşığı limon tuzu

1 tatlı kaşığı toz şeker

3 yemek kaşığı pul biber

1 bardak su

1 tatlı kaşığı tuz

BOSTANA SALATASI TARİFİ

Bostana salatası tarifi yemeklerinizin yanında iştahınızı kabartacak. Tüm sebzeleri minik minik doğrayın. Üzerine nar ekşisi ve pul biber koyup, iyice karıştıralım. Karıştırdıktan sonra limon tuzu, tuz ve toz şeker ekleyip, karıştırın. Karıştırma işlemi bittikten sonra 1 bardak su koyup, karıştırarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...