Buzdolabındaki o alana dikkat! Paslanma ve küflenmeye neden olabilir

Kış gelmeden temizlenmesi gereken ev aletlerinden biri buzdolabıdır. Ancak dikkatli bir temizlik yapılmadığında hem buzdolabının hem de besinlerin ömrü azalır. Bu yüzden sizler için en doğru buzdolabı temizleme yöntemini derledik. Peki buzdolabı en doğru nasıl temizlenmeli? Cevabı haberin detayında…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Buzdolabı, bir evin olmazsa olmazıdır. Besinlerin muhafazasını sağlayan buzdolabı, aynı zamanda temizliğine dikkat edilmesi gereken bir teknoloji aletidir. Garanti süresi ne kadar uzun olursa olsun. Dikkatli temizlenmediğinde buzdolabı bir çöpe döner. Ancak temizlik sırasında buzdolabındaki bazı alanlara dikkat edilmeli.

Detaylı ve iyi temizlenmediğinde besinlerde küflenmeye yol açar. Sizler için buzdolabının en sağlıklı temizleme yollarını bir araya getirdik. Bu yöntemle daha uzun ömürlü bir buzdolabı ve besinler elde edebilirsiniz.

BUZDOLABI EN DOĞRU NASIL TEMİZLENMELİ?

FİLTRELER

İçeriğinde çeşitli kokulara sahip olan besinleri muhafaza eden buzdolabının olmazsa olmaz alanı filtrelere dikkat! Kullanım kılavuzuna ve aldığınız üreticiye de danışarak filtreleri belirli aralıklarla temizlenmeniz gerekir. Ancak filtreleri asla kendiniz temizlemeye kalkmayınız. Aksi halde bu alanda paslanmaya ya da bakteri birikmesine neden olabilirsiniz.

DONDURUCU ALANINA DİKKAT!

Besinlerin sularının dondurucu kısmının zeminine dökülmesi halinde bu alanı hızla temizlemeniz gerekir. Aksi halde zemini bir süre sonra kullanamazsınız. Ancak dondurucu kısmını temizlemeden önce buzdolabınızın fişini yarım saat önceden çekiniz. Ardından alanı temizlerken ıslak bir bez kullanın. Temizlik ürünlerinden olabildiğince uzak durun. Dilerseniz bir kaseye İki su bardağı ve iki yemek kaşığı sade soda dökün bu suyla temizleyin. Donmuş et ve donmuş besinleri üst üste koymayın. Muhakkak etleri buzluk kısmının bir köşesine alınız.


DOLABIN LASTİK KISMI!

Dışarıdan havanın buzdolabının içerisine girmesini engelleyen buzdolabı lastiğini olabildiğince hafif nemli bir bezle çok bastırmadan temizleyin. Herhangi bir gevşeme sırasında dışarıdan gelen hava akımı engellenemez. Bu da besinlerin hızla çürümesine yol açar.

BUZDOLABI KAPISI VE RAFLARI

Hızla çürümeye yol açan alanlardan biri de buzdolabı kapısı ve raflardır. Besinlerin konulduğu alan olan raflar haftada en az bir kez ıslak bir bez yardımıyla temizlenmelidir. Ayrıca kapı kısmındaki raflara ağır eşyalar koymayın! Bu kapının haznesini bozar. Buzdolabı temizliğindeki altın kural kimyasal temizlik ürünlerinden uzak durmanız gerekir.

İnatçı kireç lekelerini 3 ovmada çıkarın! Bu maddeler hem doğal hem temizleyici