AKSAM.COM.TR
Kahvaltıdan akşam yemeği ve ara öğünlere kadar sık tüketilen salatalığı muhafaza etmek çok önemli. Çünkü buzdolabında en hızlı yumuşayan sebzelerden biri. Salatalığı 10 güne kadar taze tutan pratik yöntemi sizler için yazdık.
EN PRATİK YÖNTEM: KAĞIT HAVLU + DELİKLİ POŞET/DOLAP KUTUSU
Salatalıkları güzelce yıkayın ama tamamen kurulayın (üzerlerinde nem kalmamalı).
Bir buzdolabı poşetinin içine ya da kapaklı saklama kabına kağıt havlu serin.
Salatalıkları yan yana yerleştirin, üzerine yine kağıt havlu koyun.
Poşet kullanıyorsanız tamamen kapatmayın, birkaç küçük delik açın ki hava dolaşımı olsun.
Buzdolabının sebzelik kısmında saklayın.
BU YÖNTEM NEDEN İŞE YARIYOR?
Kağıt havlu, fazla nemi çekerek küf ve çürüme oluşumunu engeller.
Delikli poşet/hafif hava geçişi, salatalığın "terlemesini" önler.
Bu şekilde salatalıklar 1 hafta hatta 10 güne kadar taze kalabilir.