Kemikleri kıran vücut ağrılarını anında bitiriyor... Şifa deposu dolu yağ özü!

Vücut ağrılarının çoğu çeşitli sağlık sorunları nedeniyle ortaya çıkar. Kemikleri kıran ve yorgunluğa neden olan bu ağrıları bitiren en doğal yağı sizler için radarımıza aldık. Ağrıları anında dindiren şifa deposu yağ özü diğer birçok hastalığa da iyi gelir. Peki sarı kantaron yağının faydaları nelerdir? Cevabı haberimizde...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Bilimsel literatürde hyperaceae olarak geçen sarı kantaron yağı alternatif tıbbın şifa deposu olan yağ özüdür. İçeriğinde flavonoitler ve organik amino asitler barındırır. Bu sayede en kimyasal ağrı kesiciden bile daha etkilidir. Kemik ağrılarını anında dindirerek vücudu rahatlatır.

Yüzyıllar boyunca özellikle savaş meydanlarında bu yağın özü olan sarı kantaron bitkisi askerlerin ceplerine konulurmuş. Sarı kantaron bitkisinin özünden alına yağın faydaları saymakla bitmez.

AĞRILARI İYİLEŞTİREN SARI KANTARON YAĞININ FAYDALARI

* Sarı kantaron romatizmel diz ağrılarının en doğal ilacıdır. Kemik içinde biten asit nedeniyle başlayan ağrıları dindirerek vücudun yeniden bu asidi üretmesini sağlar.

* Kandaki zararlı hücrelerin deforme olmasının önüne geçer. Bu sayede kötü kolesterol yükselmesini engeller. Damar tıkanıklığını erken yaşta önleyerek kandaki yağ oranını azaltır.

* Sindirim sorunları en temel rahatsızlıklardan biridir. Özellikle mide ekşimesi ve yanmasının önüne geçmek için uzmanlar yatıştırıcılar tavsiye eder. Sarı kantaron en ideal bitkilerden biridir.

* Sarı kantaron yağı egzama ve mantar gibi cilt sorunlarını anında bitirir. Virüslerin aktivasyonunu azaltır. Yara ya da ciltteki izleri anında iyileştirir.

* Vücuttaki tüm enfeksiyonla tek başına savaşabilir.

* Haftada iki defa yaptığınız banyo suyuna sarı kantaron yağı ilave edin. Hem saç sökülmesinin hem de cilt sorunlarının önüne geçin.

Sakın bu besinin saplarını çöpe atmayın! Evdeki ilaçları rafa kaldıracak şifa deposu