AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Yemek, pasta ve börek gibi yiyeceklerin lezzetini artırmak için yapılan fırın çok çabuk yağlanır. Bu yağ bir süre sonra kalıntı haline gelir. Fırının kullanım ömrünü de kısaltır.
Bu yüzden fırın kullanıldıktan hemen sonra temizlenmeli. Ancak yağı ve kiri çıkarmak için doğal yöntemlerle çok uğraşılır. Kullanılan yöntemler fırının ömrünü kısaltır. Etkili ve fırını daha iyi temizleyen yöntemleri sizler için derledik.
LİMON
Fırını iyi temizlemek için 100 derece ısıtın.
Daha sonra fişini çekerek her yerine limon sürün.
Yeniden 200 derece de çalıştırın.
Bu kez elinize bir eldiven geçirin ve Bir kabın içinde limon suyu karbonat karşımı hazırlayın
Sert ancak ıslak bir bulaşık süngerini karışıma batırın ve fırının içini temizleyin.
Akabinde ıslak bir bezle geçin. Bütün yağ ve kir kısa sürede temizlenir.
Ayrıca fırın yeni alınmış gibi tertemiz görünür.
SİRKELİ SU
Fırın ne kadar sıcak olsa temizlenmesi o kadar hızlı olur.
Isı sayesinde yumuşayan yağ kir hızla temizlenebilir.
Yağın ve kirin olduğu yere sert bir sünger yardımıyla sirke sürün.
Yaklaşık 10 dakika bekleyin ve ıslak bir havluyla kabarmış yağı kiri alın.
UYARI:
Fırını temizlerken kullanılan ağır çözeltiler yüzeye zarar verir.
Bu da zamanla fırında paslanmaya yol açar.
Paslı fırın ısındıkça içerdeki havada mikroplar oluşur.