Fatimatüzzehra Maslak
Doğadaki vitamin ve minerallerin çoğunun bulunduğu besinlerin kabukları da faydalıdır. Çeşitli şekillerde tüketilen bu kabuklardaki şifalar adeta vücudun doğal ilacıdır. Kronik hastalıklardan tutun da mevsim geçişlerindeki hastalıklara kadar şifa olan bu kabukları sizler için derledik.
Uzmanların atılmaması konusunda uyardığı bu kabuklarda en fazla C, D ve E vitaminleri bulunur. Bu vitamin türleri de vücudun en çok ihtiyacı olan değerlerdir. Çöpe atmak yerine tüketilmesi gereken forma uygun halde kullanılması tavsiye edilir.
FINDIK KABUKLARI
Fındık kabukları kaynatıldığında ortaya çıkan su kozmetik fabrikalarının hammaddesidir. İçeriğinde yüksek oranda E vitamini buluna fındık kabukları aynı zamanda omega-3 yağ asitleri barındırır. El ve ayaklarında çatlama olan kişilere yüzde yüz fayda sağlar.
MUZ KABUKLARI
Dişlerin beyazlaşmasından cilt lekelerine kadar vücuda bir çok faydası var. Muz kabukları kaynatılıp tüketildiğinde vücuttaki tüm toksinler atılır.
PORTAKAL KABUKLARI
Ayak topuğundaki çatlamaları anında durduran portakal kabukları, cilt yüzeyinde dengeli yumuşama sağlar. D vitamini sağlar vücuda gerekli olan su dengesini verir.
YUMURTA KABUKLARI
Kalsiyum bakımından zengin olan yumurta toz haline getirilerek kullanılır. Ev boyasına konulduğunda duvarlarda böcek ve pire oluşumunu engeller. Bitkileri canlandırır. Saç dökülmesini durdurur.
PATATES KABUKLARI
Terleme sorunu yaşayanlar için patates kabukları birebir fayda sağlar. Hormonları dengeli çalıştırarak ter bezlerini dengeler.