Salatalık birçok insan tarafından tüketiliyor. Zira sağlık açısından birçok farklı fayda sağlayabiliyor. Nitekim C ve K vitamini, potasyum ve folik asit gibi vitamin ve mineralleri içeriğinde barındırıyor.
Öte yandan C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirmede yardımcı olurken, K vitamini kan pıhtılaşmasını düzenlemede faydalı olabiliyor. Ayrıca kemik sağlığını destekleyebiliyor. Bunun yanı sıra salatalık lif bakımından zengin olarak bilinir.
Salatalık sağlık açısından yararlı olmasının yanı sıra lezzetli olduğu için de pek çok insan tarafından tüketiliyor. Ancak buzdolabında uzun süre bekletilen salatalıkların bir müddet sonra buruştuğu gözlemlenebiliyor.
Buruşmuş salatalık birçok insanın moralini bozabilir. Öte yandan buruşmuş salatalık sorunu, su kaybından dolayı ortaya çıkabiliyor. Çözümü ise oldukça basit. Zira buzlu suda bekletilmesi, buruşmuş salatalığın adeta eski haline dönmesinde yardımcı olabiliyor. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı;
Buruşmuş salatalıkların sığacağı bir kaba buz ve su koyulur.
Ardından buruşmuş salatalıklar ilave edilir.
Birkaç saat buzdolabında bekletilir.
Bu sayede su kaybından dolayı buruşan salatalıklar suyunu geri kazanarak adeta eski haline dönebilir.