Buruşmuş salatalık eski haline dönüyor! İşte o sorunun nedeni ve çözümü...

Buruşmuş salatalık birçok insanın moralini bozar. Çünkü tüketildiğinde kuru bir tat bırakır. Öte yandan buruşmuş salatalıkları adeta eski haline döndürmeye yardımcı olabilen bir yöntem bulunuyor. İşte o sorunun nedeni ve çözümü…

Salatalık birçok insan tarafından tüketiliyor. Zira sağlık açısından birçok farklı fayda sağlayabiliyor. Nitekim C ve K vitamini, potasyum ve folik asit gibi vitamin ve mineralleri içeriğinde barındırıyor.

Öte yandan C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirmede yardımcı olurken, K vitamini kan pıhtılaşmasını düzenlemede faydalı olabiliyor. Ayrıca kemik sağlığını destekleyebiliyor. Bunun yanı sıra salatalık lif bakımından zengin olarak bilinir.

Salatalık sağlık açısından yararlı olmasının yanı sıra lezzetli olduğu için de pek çok insan tarafından tüketiliyor. Ancak buzdolabında uzun süre bekletilen salatalıkların bir müddet sonra buruştuğu gözlemlenebiliyor.

BURUŞMUŞ SALATALIK ADETA ESKİ HALİNE DÖNÜYOR

Buruşmuş salatalık birçok insanın moralini bozabilir. Öte yandan buruşmuş salatalık sorunu, su kaybından dolayı ortaya çıkabiliyor. Çözümü ise oldukça basit. Zira buzlu suda bekletilmesi, buruşmuş salatalığın adeta eski haline dönmesinde yardımcı olabiliyor. İşte söz konusu yöntemin uygulanışı;

Buruşmuş salatalıkların sığacağı bir kaba buz ve su koyulur.

Ardından buruşmuş salatalıklar ilave edilir.

Birkaç saat buzdolabında bekletilir.

Bu sayede su kaybından dolayı buruşan salatalıklar suyunu geri kazanarak adeta eski haline dönebilir.

Muz kararmasını önlemenin püf noktası! Oysa çözümü bu kadar basitmiş