Bursa'nın meşhur tahanlı ekmek tarifi! Pratik, lezzetli ve organik

Tahanlı ekmek Bursa'ya ait bir lezzet. Tahanlı ekmek evde de yapılabilir. Peki ister sahurda ister iftarda tüketebileceğiniz tahanlı ekmek nasıl yapılır?

Tahanlı ekmek çay eşliğinde daha da lezzetleniyor. Üstü kızarana dek pişirilen tahanlı ekmek nasıl yapılır?

BURSA'NIN TAHANLISI TARİFİ

MALZEMELER

1/2 bardak tahin

1/4 bardak su

1/4 bardak şeker

Hamburger ekmeği

YAPILIŞ

Öncelikle fırını 170°C'ye ısıtın.

Bir karıştırma kabında tahin, su ve şekerleri iyice karıştırın.

Hamburger ekmeğini yarım olarak kesin ve içini boşaltın.

Hazırladığınız tahin karışımını ekmeğin içine kaşıkla doldurun.

Ekmeği, fırın tepsisine veya airfryera yerleştirin.

Ekmek kızarıncaya kadar yaklaşık 5-7 dakika pişirin.

Piştikten sonra fırından çıkarın ve sıcak olarak servis yapın.

Bu basit tarifle, Bursa'nın meşhur tahanlısını evinizde kolayca yapabilirsiniz!

Hem lezzetli hem de pratik olan bu tarif, misafirlerinizi de şaşırtacak.