Bursa'nın meşhur kestane şekeri tescillendi

Bursa'nın meşhur kestane şekeri tescillendi. Bursa ekonomisine de katkı sağlayan kestane şekeri hem tadıyla hem de farklı çeşitleriyle şehre gelenlerin dikkatini çekiyor.

AA

Bursa'ya her giden mutlaka kestane şekeri yemeden dönmez. Kestanenin haşlanmasıyla ve şerbetle hazırlanan kestane şekeri Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından tescillendi.

AA'da yer alan habere göre Bursa Ticaret ve Sanayi Odasından (BTSO) yapılan açıklamada Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), "Bursa kestane şekeri"ni coğrafi işaret olarak tescil etti.

Sektör temsilcilerinin talepleri doğrultusunda ilk müracaatı kestane şekeri için yaptıklarını bildiren BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Türk Patent ve Marka Kurumundan kestane şekeri için coğrafi işaret tescili alınması memnuniyet verici. İnşallah yakın zamanda Bursa kestane şekeri için Avrupa Birliği'nden de coğrafi işaret alınması için çalışmalara başlamayı hedefliyoruz." bilgisini verdi.

6 ÜRÜN İÇİN SÜREÇ DEVAM EDİYOR

Cevizli lokum, cantık, tahinli pide, Bursa döner kebabı, süt helvası ve üzüm şırası için de coğrafi işaret çalışmalarının devam ettiğini belirten Burkay, tescil belgesiyle ürünlerin Bursa ekonomisine katkısının artacağını vurguladı.