Bursa'nın incisi Kemal paşa tatlısı! Şerbeti soğuduktan sonra dökün

Kemal paşa tatlısı Bursa'nın yöresel lezzetlerinden biri. Kemal paşa küçük küçük yuvarlak şeklinde yapılmalı. Peki lezzet deposu Kemal paşa tatlısı nasıl yapılır?

Kemal paşa tatlısının altı üstü kızarana dek pişirilmelidir. Şerbetli Kemal paşa çok hafif ve yumışak bir tada sahip. İşte tarifi...

Ağızlara Layık Kemal Paşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

2 su bardağı irmik

2 yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

2,5- 3 su bardağı kadar un (Kontrollü ekleyin)

Şerbeti için;

4 bardak su

3 buçuk bardak şeker

Birkaç damla limon suyu

Ağızlara Layık Kemal Paşa Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

Herkese sizlere muhteşem bir tatlıyla buluşturmaya geldik. İnanın muhteşem bir tat çok lezzetli harika bayılacaksınız buyurun tarifimize

Öncelikle şerbetini uygun bir tencerede eriyene kadar karıştıralım.

Kaynayınca limon suyunu damlatıp iki üç dakika kaynatıp soğumaya bırakalım.

Karıştırma kabına irmik ve un hariç malzemeleri ekleyip karıştıralım.

Daha sonra irmik ve ununu ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim.

Ceviz kadar küçük küçük koparıp yuvarlayalım.

180 derecelik fırına verelim altı üstü kızarıncaya dek pişirelim.

Afiyet olsun.