Bursalıların kıymalı pidesi: En kolay cantık tarifi

Bursa'nın en sevilen sokak lezzetlerinden biri olan cantık, incecik hamuru ve nefis kıymalı iç harcıyla her ısırıkta damakları şenlendiriyor. Bursalıların kıymalı pidesi olarak bilinen cantık tarifi, hem çıtır hem de içi yumuşacık yapısıyla adeta bir lezzet şöleni sunuyor. Hem pratik hem de leziz olan cantık tarifini evde kolayca hazırlayarak, Bursa'nın o meşhur sokak lezzetini sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Peki, en kolay cantık tarifi ne? İşte Bursalıların kıymalı pidesi cantık tarifi…

KADİR TEKİN

Bursa'nın meşhur lezzetlerinden biri olan cantık, şehre özgü eşsiz bir tat olarak karşımıza çıkıyor. Cantık, incecik açılmış hamurun içine yerleştirilen nefis kıymalı harcıyla hem gözleri hem de damakları şenlendiriyor.

BURSALILARIN KIYMALI PİDESİ: CANTIK

Kıymalı, peynirli ya da soğanlı olarak hazırlanan cantık, aslında bir pide türü olsa da, ince hamuru ve harcıyla oldukça farklı bir deneyim sunuyor. Her ısırıkta taze ve sıcak bir lezzet alacağınız cantık, Bursa'nın tarih kokan mahallelerinden sofralarınıza taşınan bir geleneksel yemek olarak öne çıkıyor.

EN KOLAY CANTIK TARİFİ: KIYMALI LEZZET

Malzemeler:

3 su bardağı un

1 paket instant maya

1 çay bardağı ılık su

1 çay bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

200 gram kıyma

1 adet soğan (ince doğranmış)

1 yemek kaşığı domates salçası

1 çay bardağı su

Karabiber, pul biber (isteğe bağlı)

Yapılışı

HAMURU HAZIRLAYIN

Unu geniş bir kaba alın, ortasını açın. Maya, tuz, şeker, sıvı yağ ve ılık suyu ekleyin. Karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek, 30 dakika kadar mayalanmaya bırakın.

İÇ HARCI HAZIRLAYIN

Bir tavada kıymayı kavurun. Ardından doğranmış soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Salçayı, suyu ve baharatları ekleyin, karıştırın ve karışımı 5-10 dakika daha pişirin. İç harcınız hazır!

CANTIKLARI ŞEKİLLENDİRİN

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, unlu tezgâhta incecik açın. Ortasına hazırladığınız kıymalı harcı koyun ve hamurun kenarlarını hafifçe kapatıp, ortada birleştirin.

PİŞİRME

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında, üzeri altın rengi olana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.

SERVİS

Fırından çıkan sıcak cantıkları, yanında ayran veya salatayla servis edin.