Burç tarihleri değişti mi? Yılan burcu var mı? İşte astrologlardan gerçek yorumlar

Burçların tarihlerinin değiştiğine ve 13. yeni bir burcun eklendiğine yönelik haberlerin gündeme gelmesi herkeste soru işaretlerine neden oldu. NASA, geçtiğimiz yıllarda yeni burca yönelik iddiaları yalanlamıştı. Ancak NASA'nın yayınladığı bir blog yazısına dayandırılan haberlerin ardından gözler astrolojiye çevrildi. Yılan burcu diye bir burç var mı yok mu? Astrolog Ceylin Çelebi yeni burç ile alakalı değerlendirmelerini Mor Papatya'ya anlattı.

Yılan burcu ile alakalı dün birçok haber yayımlandı. Peki, burç tarihleri değişti mi? Var olan 12 burca yeni bir burç eklendi mi? Yılan burcu var mı? NASA'nın yayınladığı bir blog yazısına dayandırılan haberlere göre 13.yeni bir burç çıktı. Peki bu iddia doğru mu? Astrologlar bu olaya ne diyor? Burç tarihleri ve yılan burcu iddialarına ilişkin Mor Papatya'ya açıklamalarda bulunan Astrolog Ceylin Çelebi bu durumu şöyle açıklıyor:

"Burçlarla ilgili olarak verilen son haberle ilgili kısa ve basit olarak söylemek gerekir ki, biz astrologlar astrolojide burçları kullanmaktayız. Burçlar takım yıldızlardan farklıdır. Maalesef astroloji karşıtları yıllardır bu iddiayı ortaya atmaktadır. Burçlar 12 tanedir ve takım yıldızlarıyla burçlar aynı şey değildir."

Aksam.com.tr yazarlarından Dr. Şenay Devi ise köşesinde bu durumu şöyle yorumluyor:

"Her sene olduğu gibi yine sadece ülkemizde haber olan konu, gündeme geldi. NASA’nın 'burçların tarihleri değişti' ve '13. Burç var diye açıklaması oldu' haberleri üzerine bu açıklamayı yapmak ve gerçekleri tüm astroloji severlere birinci elden açıklamak istedim. NASA; web sitesinin oyun eğlence bölümünde karikatürler ile basit bir kağıt katlama oyunu yayınlamış olup; bu oyunu da "Yıldız Bulucu” olarak adlandırmıştır. Sonra da bunun sadece bir oyun olduğunu ve buna inanılmaması gerektiğini açıklamıştır. Bu açıklama da NASA’nın bilim adamları tarafından değil NASA web sitesinin eğlence ve oyun bölümü sorumluları tarafından yapılmıştır. İşte bu açıklama bugün gündeme taşınmıştır. Bu açıklama ise karşımıza maalesef komik bir şekilde ortaya çıkmış ve gündeme oturmuştur."  

17 Temmuz burç yorumları nasıl?