Bunu yiyen yaşadı! Günde 1 kere tüketmek kalp krizini önlüyor

Kalp krizi, dünya genelinde en büyük ölüm nedenlerinden biri olarak görülüyor. Kalp sağlığınızı korumak için günde 1 kere avokado tüketmeniz gerektiğini biliyor muydunuz? Günde 1 kere avokado tüketmek kan basıncını dengede tutarak kalp krizini önlüyor. Hem lezzetli hem de çok faydalı olan avokado aynı zamanda bağışıklık sisteminizi güçlendirerek sindirimi kolaylaştırır. Peki avokadonun diğer faydaları neler? Doğal bir kalp krizi önleyici olan avokado nasıl tüketilmeli? İşte detaylar…

ELİF ÇARMAN

Dünyada ve ülkemizde en büyük ölüm nedenlerinden biri olarak kalp krizi öne çıkıyor. Peki kalp krizinden korunmak için ne yapmalı? Kış aylarında hem bağışıklık sistemini güçlendirmek hem de kalp krizini önlemek ister miydiniz? Günde 1 tana avokado yemek, kan basıncını dengede tutarak kalp krizini önlüyor.

GÜNDE 1 KERE TÜKETMEK KALP KRİZİNİ ÖNLÜYOR

Güçlü antioksidanlar ve vitaminlerle dolu olan avokado, günde bir kere tüketildiğinde vücudu baştan sonra yeniliyor. Hem lezzetli hem de çok faydalı olan avokado aynı zamanda bağışıklık sisteminizi güçlendirerek sindirim sindirimi kolaylaştırır. Peki avokadonun faydaları neler? Kalp krizi önleyici avokado nasıl tüketilmeli? İşte detaylar...

KALP KRİZİ RİSKİNİ AZALTIR

Günde 1 kere avokado tüketmek, kötü kolesterolü (LDL) düşürür ve iyi kolesterolü (HDL) artırır. Potasyum bakımından zengin olan avokado, bu sayede tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Öte yandan avokado Omega-3 ve tekli doymamış yağlar içerir, bu sayede de kalp krizi ve felç riskini azaltır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Yüksek miktarda C, E ve B6 vitamini içeren avokado bağışıklık sistemini güçlendirir. Avokado öte yandan antioksidanlar bakımından zengin olduğu için vücudu serbest radikallerden korur. Günde bir kere avokado tüketmek bağışıklık sistemini güçlendirerek grip ve soğuk algınlığına karşı koruma sağlar.

HAFIZAYI GÜÇLENDİRİR

Avokadodaki sağlıklı yağlar, beyin hücrelerini besleyerek hafızayı güçlendirir. Günde 1 kere avokado tüketmek alzheimer ve demans (bunama) riskini azaltır. Öte yandan avokado, B vitamini açısından zengin olduğu için konsantrasyonu artırır.

BAĞIRSAKLARI MOTOR GİBİ ÇALIŞTIRIR

Lif açısından oldukça zengin olan avokado bağırsak florasını koruyarak sindirimi kolaylaştırır. Günde bir kere avokado tüketmek kabızlık sorununu önler ve bağırsak hareketlerini hızlandırır.

DİYABET RİSKİNİ AZALTIR

Avokado, düşük karbonhidratlı ve yüksek lifli bir yiyecek olduğu için kan şekerini dengede tutar. Öte yandan avokado insülin direncini azaltarak diyabet riskini düşürür. Diyabet hastaları için ideal bir besindir.

AVOKADO NASIL TÜKETİLMELİ?

Salatalarda kullanabilirsiniz.

Smoothie ve içeceklere ekleyebilirsiniz.

Guacamole (Avokado ezmesi) olarak tüketebilirsiniz.

Kahvaltıda yumurtayla birleştirerek yiyebilirsiniz.

Saç ve cilt maskesi olarak kullanabilirsiniz.