Bunu yapan yaşadı! Eşyalar daha geç tozlanıyor…

Evde temizlik yapan birçok insan, eşyalarının temiz olmasını ister. Ancak bu her zaman mümkün olmuyor. Çünkü temizlenen eşyaların bir müddet sonra tozlandığı görülebiliyor. Öte yandan bu noktada tercih edilecek bazı yollar, toz tutmasını yavaşlatma konusunda yardımcı olabiliyor. İşte detaylar…

Ev temizliği birçok insan için önemlidir. Çünkü hemen herkes yaşadığı ortamın temiz olmasını ister. Öte yandan temizlenen eşyaların bir müddet sonra tozlanması pek çok insanı rahatsız eder. Bu nedenle pek çok insan tarafından, eşyaların daha geç tozlanmasını sağlayabilen yöntemler araştırılıyor.

Bu noktada tercih edilecek bazı yollar, ''bunu yapan yaşadı'' bile dedirtebiliyor. Zira eşyaların daha geç tozlanmasında yardımcı olabiliyor.

BU YÖNTEMLERLE EŞYALAR DAHA GEÇ TOZLANIYOR

Evdeki eşyaların daha geç tozlanmasında yardımcı olabilen bazı yollar bulunuyor. İşte o yollardan birkaçı şu şekilde;

Oturma odası gibi sıklıkla kullanılan yaşam alanlarındaki mobilyaların toz tutmasını önleyebilmek için sineklik kullanılması öneriliyor. Bu sayede tozlanma ihtimali azalabilir.

Odada mümkün olduğunca az eşya bulundurulması öneriliyor. Kitap, biblo ve oyuncak gibi eşyaların kapalı dolaplarda saklanması tavsiye ediliyor. Ayrıca tüylü oyuncakların uzaklaştırılması tavsiye ediliyor. Bu sayede tozlanma ihtimali azalabilir.

Temizlikte lavanta yağının kullanılması öneriliyor. Bu sayede toz tutma hızının yavaşlayacağı söyleniyor. Ancak alerji etkisi oluşma ihtimali bulunan kişilerin lavanta yağını kullanmamaları tavsiye ediliyor.