Bunu öğrendikten sonra çöpe atmayacaksınız! İşte kiraz sapının faydaları

Gülgiller ailesinden olan kiraz meyvesinin ana vatanı Kafkasya ve Kuzey Anadoludur. Kan hücrelerini arttırdığı bilinen kiraz birçok hastalığa da faydası vardır. Çöpe atılan kiraz sapının da birçok faydası bulunur. İşte kiraz sapının faydaları...

Kiraz meyvesinin vücuda birçok faydası bulunur. Çöpe atılan ve kullanılmayan kiraz saplarının birçok vitamin taşıdığı bilinir. Kiraz saplarını farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Bunları öğrendikten sonra kiraz saplarını atmayacaksınız. İşte haberimiz...

KİRAZ SAPININ FAYDALARI NELERDİR?

- Kiraz saplarında potasyum bulunur.

- Kiraz sapları idrar söktürücüdür.

- İltihap oluşumunu önler.

- Selülit ve yağ oluşumunu önler, zayıflamayı sağlar.

- Sakinleştirici özelliği bulunur.

- Sivilce, siyah nokta ve lekelere karşı savaşır.

- Böbreklerde taş ve kum oluşmasını engeller.

KİRAZ SAPI NASIL KULLANILABİLİR?

Kiraz saplarını kurutarak kuruttuktan sonra 2 bardak suyun içine koyarak kaynatabilirsiniz. Bir bardak suya 20 adet kiraz sapı yeterli olacaktır. Kaynadıktan sonra 10 dakika dinlenmeye alın. Daha sonra çay olarak tüketin. Aç karnına içilmesi tavsiye edilir.

Cildinize kullanmak istediğiniz kiraz saplarını 5 dakika suyun içinde kaynatın. Ardından kaynayan suyu duş suyuna karıştırarak kullanın.

Yüz bölgesine kullanmak için hazırladığınız çayı kullanabilirsiniz. Pamuğu çaya batırarak yüzünüze uygulayabilirsiniz. 10 dakika beklettikten sonra su ile durulayın.

KİRAZ SAPI ÇAYI GÜNDE KAÇ KERE İÇİLMELİ?

İdrar söktüren, iltihap oluşumunu engelleyen kiraz sapı çayı günde en fazla bir kez tüketilmelidir.