Bulgur pilavı tarifi nasıl yapılır? Bulgur pilavı malzemeleri neler, nasıl servis edilmeli?

Bulgur pilavı lezzeti çok güzel, pişirme aşaması çok kolay olan bir yemektir. Pirinç pilavından daha hafif olan bulgur pilavını pişirmeyen ev yok denecek kadar azdır. Et yemeklerinin yanında yiyebilirsiniz. Ya da basit bir salatayla başlı başına bir öğün hazırlayabilirsiniz. Peki Bulgur pilavı için hangi malzemeler gerekli? Plavın yapılışı nasıl? İşte en güzel ve pratik tarifi

Bulgur pilavı, sebze ve baharatlarla yapılan bir Ortadoğu yemeğidir. Üç kolay adımda yapılır ve pişme süresi 25 dakikadan kısa sürer! Sıcak servis edilen ve nohutlu, etli, etsiz olabileceği gibi maydanoz, kırmızı soğan ve zeytin ile servis edilebilir. Evinizde kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabilecğiniz Bulgur pilavın tarifi, malzemeleri ve hazırlanışı ile ilgili detayları bu haberimizde derledik.

Öğle ve akşam yemeklerinde pirinç olduğu kadar bulgur pilavı da tercih edilir. Özellikle fazla kilolarından kurtulmak ya da formunu korumak isteyenler bulgur pilavını tüketmektedir. Bu yemek damak tadına göre sebzeli, domatesli ve sade olarak yapılabilir.

Bulgur Pilavı Malzemeler:

2 su bardağı pilavlık bulgur

2 adet domates

1 adet soğan

2 adet sivri biber

1 su bardağı tavuk suyu

2,5 su bardağı sıcak su

4 yemek kaşığı sıvı yağ

Tuz

Bulgur Pilavı Yapılışı:

Soğanları ince olarak kıyıp yağ ile kavurmaya başlayın.

Kavrulan soğanların üzerine halka şeklinde doğradığınız biberleri ekleyin. Biraz kavurduktan sonra rendelediğiniz domatesi ekleyin.

Bulguru ekleyerek 2 dakika kadar daha kavurun. Sıcak su veya tavuk suyunu ekleyip tuzunu katarak pişirmeye bırakın.

Kısık ateşte kapağı kapalı pişirin.

Ocağın altını kapatıp demlendirdikten sonra servisini yapabilirsiniz.