Bulaşık makinesinin leke bırakması sona eriyor! Meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz

Bulaşık makinesi hemen her evde görülebiliyor. Çünkü biriken bulaşıkların pratik bir şekilde yıkanmasında yardımcı olabiliyor. Ancak kimi zaman yıkanan bulaşıkların kirli çıktığı görülebiliyor. Ayrıca bu noktada, ''meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz'' bile dedirtebilen bazı püf noktalar, bulaşık makinesinin leke bırakmasını adeta sona erdirebiliyor. Detaylar haberimizde…

Bulaşık makinesi pek çok insan tarafından kullanılıyor. Ancak kimi zaman bulaşık makinesinde yıkanan bulaşıkların lekeli çıktığı görülebiliyor. Öte yandan can sıkıcı olan bu durum, ''meğer yıllar yanlış biliyormuşuz'' bile dedirtebilen bazı püf noktalarla önlenebiliyor.

BULAŞIK MAKİNESİNİN LEKE BIRAKMASI ADETA SONA ERİYOR

Bulaşık makinesinde yıkanan bulaşıkların lekeli kalmasının birçok farklı nedeni olabilir. Ancak bu nedenlerden bazıları, ''meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz'' bile dedirtebiliyor. Nitekim bulaşık makinesinin leke bırakmasını adeta sona erdiren yöntemlerden 2'si aşağıda yer alıyor.

Düşük Su Sıcaklığı: Su, yeterli derecede sıcak olmazsa geç buharlaşır. Bu durumda sabun ya da mineral birikintileri oluşabilir. Öte yandan deterjanların çözülmesi sağlanamayabilir. Bunun sonucunda da pütürlü veya benekli kalıntılar oluşabilir. Tüm bunların sonucunda ise, temizlenen bulaşıkların lekeli olduğu görülebilir. Bu sorunlar, su sıcaklığının en az 48 derece olması ile kolayca çözülebilir.

Bulaşık Filtresi Kontrolü: Tıkalı veya kirli bulaşık filtresi, bulaşık makinesinin performansını etkileyebilir. Çünkü lekeli kalmış bulaşıklar görülebilir. Bu noktada filtrenin ayda bir sıcak sabunlu su ve bir şişe fırçası ile temizlenmesi tavsiye ediliyor. Zira yapılmadığında, kirli bulaşıklarla karşılaşmak mümkün olabilir. Ayrıca bulaşık fitresinin temizlenmemesi, ''meğer yıllardır yanlış biliyormuşuz'' bile dedirtebilir. Öte yandan söz konusu sorun deterjan bölmesine bir bulaşık makinesi temizleme tableti yerleştirilip bir döngü boş şekilde çalıştırılması ile pratik bir şekilde çözülebilir.

Not: Bulaşık makinesinin leke bırakma sorunu, yukarıdaki püf noktalara dikkat edildiğinde kolayca çözülebilir. Fakat sorunun başka bir kaynağı da olabilir. Bu nedenle yukarıdaki yöntemler ile söz konusu problem çözülmüyorsa, makinenin bir uzmana gösterilmesi tavsiye edilir.