Bulaşık makinesi lekesine pratik çözüm! Bardakları sıfırlayan yöntem

Bulaşık makinesi hepimiz için hayat kurtarıcı bir eşya. Fakat bulaşık makinesinin bardaklarda ve çatal kaşıklarda bıraktığı beyaz iz sorunu sinir bozucu oluyor. Bu durumun sebebi kullanılan deterjan, makine bakımı, tuz, parlatıcı kullanımı olabilir. İşte temizlik uzmanlarından bulaşık makinesi izini yok eden öneriler…

Bulaşık makinesi bardaklarda ve çatal, kaşıklarda beyaz çizgiler, lekeler bırakabiliyor. Bu izlerin sebebi sert sularda bulunan kireç olabilir.

Bulaşık makinesinin bıraktığı izleri düzeltmenin birkaç etkili çözüm var. Bu sorunu çözmek için temizlik uzmanlarının önerilerini derledik.

TUZ MİKTARINA DİKKAT!

Bulaşık makinenizdeki tuz miktarını ayarlamak önemli. Üretici önerileri için muhakkak cihazın kılavuzuna bakın. Bulunduğunuz bölgedeki su özellikle sertse tuz tankını tamamen doldurmanıza gerek kalmayabilir. Bu, yıkama kalitesini artırmanıza ve beyazımsı izleri azaltmanıza olanak tanır.

TUZU YENİLEYİN

Suyu yumuşatmak için tuzun yenilenmesi önemlidir çünkü bulaşıkların üzerinde kireç oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Suyun kireç oranının yüksek olduğu bir bölgede yaşıyorsanız bu ürünü cihazınıza eklemeniz büyük fayda sağlayabilir.

YIKAMA SÜRESİNİ AYARLAYIN

Bazı makineler, yıkama aşamalarının süresini ayarlamanıza veya "Hepsi bir arada" tablet seçeneğini seçmenize olanak tanır. Öte yandan kireç birikimini azaltmak için kişiye özel bir ayarlama yapılması tercih edilir.

UYGUN BİR DETERJAN SEÇİN

Kireç tortusuyla etkili bir şekilde mücadele etmek için, özellikle bulunduğunuz bölgedeki su sertse, yüksek kaliteli bir deterjan tercih edin. Yüksek performanslı deterjanlar öneren uzman görüşlerine bakın.

YIKAMA SICAKLIĞINI AZALTIN

Su ısıtıldığında kireç oluşabilir. Bu sorunu önlemek için bulaşık makinenizin sıcaklığının 50°C'nin altına ayarlanması tavsiye edilir.

Çorap rengi pantolonla mı ayakkabıyla mı uyumlu olmalı?

İlişkilerde yıkıcı olan 5 yapmacık davranış