Bulaşık makinesi leke bırakıyorsa işte sebebi! Oysa çözümü bu kadar kolaymış

Bulaşık makinesi gün içerisinde birçok kişi tarafından kullanılıyor. Ancak zamanla makineye yerleştirilen bulaşıkların doğru yıkanmadığı da gözlemlenebilir. Bu durumun birçok farklı sebebi olabileceği gibi bazı basit nedenleri de olabilir. İşte detaylar…

Bulaşık makinesinde kullanıma ve zamana bağlı olarak problemler ortaya çıkabilir. Nitekim bu problemlerden biri de bulaşıkların doğru yıkanmaması. Bu durumun birçok farklı sebebi olabileceği gibi bazı basit çözüm yöntemleri de bulunuyor. Ayrıca söz konusu yöntemler, ''oysa çözümü bu kadar kolaymış'' bile dedirtebiliyor.

BULAŞIK MAKİNESİ LEKE BIRAKIYORSA İŞTE SEBEBİ

Bulaşık makinesi, yerleştirilen bulaşıkları lekeli bırakıyorsa birçok farklı sebebi olabilir. Ancak söz konusu sebeplerden bazıları basit bir şekilde çözülebiliyor. Nitekim söz konusu sebeplerden 2'si şu şekilde, su sıcaklığının düşük olması ve tıkalı ya da kirli bulaşık filtresi.

Su Sıcaklığının Düşük Olması: Soğuk su kullanıldığında iki farklı sorun ortaya çıkabilir. Bu sorunlardan biri, aşırı sıcak su olmadığı için suyun buharlaşması daha geç olur. Bu durum da bulaşıklarda sabun veya mineral birikintilerinin oluşmasına neden olabilir. İkincisi ise deterjanları çözecek kadar suyun sıcak olmaması. Bu durumun sonucunda pütürlü veya benekli kalıntılar ortaya çıkabilir. Bu sebeple su sıcaklığının en az 48 derece olması önerilir.

Tıkalı ya da Kirli Bulaşık Filtresi: Tıkalı veya kirli bulaşık filtresi, makinenin performansını etkileyebilir. Bu da lekeli bulaşıkları ortaya çıkartabilir. Bu nedenle filtrenin aylık olarak sıcak sabunlu su ve bir şişe fırçasıyla temizlenmesi tavsiye edilir. Eğer yapılmazsa, bulaşık makinesi herhangi bir kiri ya da kireci yeniden dolaştırabilir ve potansiyel olarak hepsini tekrardan yıkanan bulaşıklara geri püskürtebilir. Ayrıca bu durumun engellenmesi için deterjan bölmesine bir bulaşık makinesi temizleme tableti de yerleştirilebilir. Devamında da bir döngü boş şekilde çalıştırılabilir.

Yukarıdaki 2 yöntem ile bulaşık makinesindeki leke bırakma problemi çözülebilir. Ancak söz konusu sorun farklı bir sebepten de ortaya çıkmış olabilir. Eğer problem geçmiyorsa bulaşık makinesinin bir uzmana da gösterilmesi tavsiye edilir.

Çamaşır makinesi doğru yıkamıyor diye yakınmalara son! Meğer çözümü bu kadar basitmiş

Bulaşık makinesi kötü kokuyorsa işte çözümü! Meğer bu kadar basitmiş