Bulaşık makinesi leke bırakıyorsa işte nedeni! Meğer çözümü bu kadar basitmiş

Bulaşık makinesi birçok insan tarafından gün içerisinde kullanılıyor. Ancak zamanla makineye koyulan bulaşıkların düzgün yıkanmadığı görülebilir. Bu durumun pek çok farklı nedeni olabileceği gibi bazı basit sebepleri de olabilir. İşte detaylar…

Bulaşık makinesinde zamana ve kullanıma bağlı olarak bazı sorunlar meydana gelebilir. Ayrıca bu sorunlardan biri, bulaşıkların doğru yıkanmaması olabiliyor. Öte yandan bu problemin birçok farklı sebebi olabileceği gibi bazı basit nedenleri de olabiliyor.

BULAŞIK MAKİNESİ LEKE BIRAKIYORSA İŞTE NEDENİ

Bulaşık makinesinde yıkanan bulaşıklar lekeli çıkıyorsa birçok farklı nedeni olabilir. Ayrıca bu sebeplerden ikisi, su sıcaklığının düşük olması ve tıkalı veya kirli bulaşık filtresi olarak sayılabilir.

Su Sıcaklığının Düşük Olması: Soğuk su kullanıldığında, sıcak su olmadığından dolayı suyun buharlaşması daha geç olur. Bu nedenle bulaşıklarda mineral veya sabun birikintileri oluşabilir. Öte yandan su, deterjanları çözecek kadar sıcak olmayabilir. Bu nedenle pütürlü ya da benekli kalıntılar oluşabilir. Nitekim su sıcaklığının en az 48 derece olması tavsiye ediliyor.

Tıkalı veya Kirli Bulaşık Filtresi: Tıkalı veya kirli bulaşık filtresi, bulaşık makinesinin performansına etki edebilir. Bu nedenle lekeli bulaşıklar ortaya çıkabilir. Nitekim filtrenin aylık olarak sıcak sabunlu su ve bir şişe fırçası ile temizlenmesi önerilir. Yapılmadığında ise bulaşık makinesi herhangi bir kireci veya kiri yeniden dolaştırabilir. Bunun sonucunda ise yıkanan bulaşıklarda leke kalabilir. Bu durumun önlenmesi için deterjan bölümüne bir bulaşık makinesi temizleme tableti koyulabilir. Ardından bir döngü boş çalıştırılabilir.

Not: Yukarıdaki yöntemlerle bulaşık makinesinin leke bırakma problemi için, ''meğer çözümü bu kadar basitmiş'' bile denilebilir. Ancak bulaşık makinesindeki problemin birçok farklı nedeni olabilir. Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramadıysa, bulaşık makinesinin bir uzmana gösterilmesi de önerilir.

Sırrı ortaya çıktı: Makarna suyunu dökenler dikkat!