Bulaşık makinesi leke bırakıyorsa işte çözümü! Meğer bu kadar basitmiş

Bulaşık makinesi günümüzde hemen her evde bulunuyor. Çünkü kirli mutfak eşyalarının temizlenmesinde kolaylık sağlayabiliyor. Ancak kimi zaman bulaşık makinesinde yıkanan kirli eşyaların lekeli kaldığı görülebilir. Ayrıca bu sorunun çözümü adeta belli oldu. Detaylar haberimizde…

Bulaşık makinesi, kirli mutfak eşyalarının temizlenmesinde kolaylık sağlayabiliyor. Bu nedenle günümüzde hemen her evde bulunuyor. Ancak kullanıma ve zamana bağlı olarak bulaşık makinesinde problem oluştuğu görülebilir. Ayrıca bu problemlerden biri, yıkanan kirli eşyaların lekeli kalması.

Öte yandan bu sorunun birçok farklı sebebi olabilir. Bunun yanı sıra bu sebeplerden birinin çözümü adeta ortaya çıktı. Ayrıca söz konusu çözüm, ''meğer bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor.

BULAŞIK MAKİNESİ LEKE BIRAKIYORSA İŞTE ÇÖZÜMÜ

Bulaşık makinesi, su sıcaklığının düşük olmasından dolayı yıkanan eşyaları lekeli bırakabilir. Çünkü soğuk su, iki farklı sorunu ortaya çıkartabilir.

İlk sorun, bulaşık makinesinde aşırı sıcak su olmadığından dolayı suyun daha geç buharlaşması. Bu durum yıkanan eşyalarda sabun veya mineral birikintilerinin kalmasına neden olabilir.

İkinci sorun, bulaşık makinesindeki su sıcaklığının deterjanları çözecek kadar sıcak olmaması. Bu durum yıkanan eşyalarda pütürlü ya da benekli kalıntılar oluşturabilir.

Her iki sorun da su sıcaklığının en az 48 derece olması ile çözülebilir.

Not: Bulaşık makinesinin lekeli bırakmasının başka sebepleri de olabilir. Bu nedenle yukarıdaki yöntem mevcut sorunu çözmüyorsa, bulaşık makinesinin bir uzmana gösterilmesi de önerilir.